به گزارش مانا سعید محمودی افزود: پیرو گزارشات واصله مبنی بر خرید و فروش و قاچاق گونه های دریایی از جمله مرجان های دریایی در استان و اعلام ممنوعیت تجارت این گونه ها از سوی کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های جانوری و گیاهان وحشی در معرض خطر انقراض و نابودی (CITES) و همچنین تعیین نرخ جدید ضرر و زیان ناشی از شکار و صید گونه های حیات وحش، اداره کل حفاظت محیط زیست استان به کلیه مبادی خروجی و ترمینال های مسافری زمینی و هوایی و همچنین ارگانهای نظامی و انتظامی ممنوعیت ورود و خروج و قاچاق گونه های دریایی را اعلام کرد تا در صورت مشاهده موارد احتمالی تخلف، گونه های کشف شده به همراه متخلفین مربوطه به اداره کل حفاظت محیط زیست معرفی شوند.
وی بیان کرد: در همین راستا یگان حفاظت محیط زیست دریایی استان پس از تحقیقات گسترده میدانی از فروشگاه های آکواریوم فروشی سطح استان متوجه شدند که این گونه ها از شهرستانهای ساحلی و بعضاً از سایر کشورها از جمله چین تهیه می شود که پس از جمع آوری چندین کلنی از فروشگاه های مرکز استان و معرفی متخلفین به مراجع قضایی به سراغ موزعین اصلی در شهرستان چابهار رفتند و یک نفر توزیع کننده اصلی در مراکز تجاری منطقه آزاد چابهار شناسایی شد که بلافاصله با هماهنگی مقامات قضایی و بازدید از محل عرضه و نگهداری آنها، به تعداد 28 کلنی مرجانی با وزن 23 کیلو گرم کشف و ضبط شد.
محمودی گفت: متخلف مربوطه به همراه گونه های کشف شده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شهرستان چابهار شد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که جریمه ناشی از عرضه، حمل و نگهداری هر کیلوگرم مرجان بر اساس صورتجلسه 380 شورای عالی محیط زیست 40 میلیون ریال تعیین شده لذا متخلف مربوطه باید مبلغ 920 میلیون ریال ضرر و زیان وارده را در وجه سازمان حفاظت محیط زیست پرداخت کند.
مدیرکل محیط زیست استان گفت: مرجان های دریایی نقش بسیار مهمی را در پایداری و تداوم حیات اقیانوس ها ایفا کرده و همچنین مزایای بسیاری را برای ساکنان بومی آن نواحی بدنبال دارند.
وی افزود: در واقع صخره های مرجانی متنوع ترین جوامع سیاره زمین هستند. این اکوسیستم ها علیرغم وسعت کم زیستگاه، حدود 2 درصد بیش از 35 درصد ساکنان دریاها و اقیانوسها را تشکیل داده اند.