
به گزارش مانا، «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی، با تاکید بر اینکه تملک زمینها درخصوص راهآهن رشت-آستارا به سرعت در حال انجام است، اظهار داشت: انشاءالله تا پایان سال تملک زمینها به صورت کامل انجام خواهد شد.
وی افزود: قرارداد اجرای این راهآهن پس از تملک زمینها منعقد خواهد شد و رایزنیها در این خصوص نیز آغاز شده است؛ امیدواریم که با تملک کامل زمینها و انعقاد قرارداد اجرایی، در کمتر از سه سال این راهآهن به بهرهبرداری برسد.
به گزارش ایرنا، جبار علی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی پیشتر با اشاره به تملک زمین به عنوان مهمترین مساله زمانبر موجود بر سر راه آغاز پروژه راه آهن رشت- آستارا، گفت: از مجموع ۱۶۴ کیلومتر مسیر این راه آهن، ۹۵ کیلومتر تملک شده است، به طور متوسط، هر هفته ۳ کیلومتر از زمینهای باقیمانده مسیر در حال خریداری از مالکین است که پس از اتمام این فرآیند، زمین پروژه برای شروع کار، در اختیار طرف روسی قرار خواهد گرفت.
وی درباره آغاز عملیات ساخت راه آهن رشت - آستارا تصریح کرد: در حال حاضر، راه آهن روسیه در حال طراحی مسیر بوده و مهندسین روسی در حال انجام مطالعات مختلف از جمله بررسی ژئوتکنیکال زمین هستند.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی گفت: تا پایان سال جاری، باقیمانده سازهها و ساختمانهای موجود و نیز سیستمهای نظارتی در پایانه ریلی آستارا تکمیل و از کل پایانه ریلی بهره برداری خواهد شد.