فرهاد عزیزی در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: یکی از اهداف مهم دنبال شونده در پایگاههای میراث فرهنگی این است که بتوانیم اسناد مرتبط با حوزه معماری، شهرسازی، میراث ملموس و ناملوس را بر اساس مستندات این حوزهها تهیه کنیم تا بتوایم بر اساس این مستندات، حقانیت و سیادت تاریخی خلیج فارس در منطقه را اثبات کنیم.
مدیرکل پایگاههای میراث ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فعالیتهای انجام شده از سوی پایگاههای میراث فرهنگی خلیج فارس و مکران طی سالهای گذشته منجر به این شد که در سال ۲۰۲۱ میلادی، مجموعه سکونتگاههای تاریخی، معماری و شهرسازی حاشیه خلیج فارس و مکران را در لیست موقت ثبت جهانی قرار دهیم.
وی خاطرنشان ساخت: ثبت نهایی سکونتگاهای تاریخی حاشیه خلیج فارس و مکران در فهرست میراث جهانی یونسکو نیازمند تکمیل پرونده و انجام مطالعات و کاوشهای باستان شناسی است که با توجه به پیگیری این موضوع، امیدواریم به زودی و در آینده نزدیک شاهد ثبت جهانی این منطقه باشیم.
دکتر عزیزی در ادامه سخنان خود اذعان داشت: یکی از اقدامات مهم جهت ثبت جهانی مجموعه سکونتگاههای تاریخی حاشیه خلیج فارس و مکران ایجاد زیرساختهای لازم در این مناطق است که هم اکنون با همکاری پایگاههای میراث فرهنگی خلیج فارس و مکران در دست انجام است.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه اقدامات وسیعی در حوزه طرح، مطالعات و اجرا تهیه شده است، بیان داشت: یکی از این اقدامات مهم تهیه طرح ویژه پایگاه میراث فرهنگی بوشهر است که به دنبال آن بخشی از اقدامات اجرایی برای ساماندهی بافت تاریخی بوشهر نیز آغاز شده است.
مدیرکل پایگاههای میراث ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خاطرنشان ساخت: آخرین پایگاه میراث فرهنگی ایجاد شده در حوزه خلیج فارس، فعال کردن پایگاه تاریخی لافت بوده است که در این راستا اقدامات اجرایی وسیعی شروع شده است؛ اولویت ما در لافت تهیه طرح ویژه است که میتواند تاثیر زیادی روی بحث معرفی و حفظ آثار داشته باشد و در کنار آن نقش مهمی در ثبت جهانی سکونتگاههای تاریخی ایفا کند.