به گزارش گروه بین الملل مانا، انتظار میرود این کنگره به عنوان مهمترین و برجستهترین رویداد در صنعت لجستیک جهانی، بیش از ۱۲۰۰ نماینده از بیش از ۱۵۰ کشور جهان را گرد هم آورد. این کنگره شامل نمایندگانی از بیش از ۱۰۰۰ شرکت پیشرو در لجستیک، حملونقل، واردات و صادرات و همچنین سازمانهای بینالمللی، آژانسهای سیاستگذاری و کارشناسان برتر صنعت است.
خبرگزاری ویتنام اعلام کرد که کنفرانس ۲۰۲۵ FWC با موضوع «لجستیک سبز و سازگاری سریع»، بحثهای مهمی را در مورد مسائل ضروری مانند بازسازی تجارت جهانی، لجستیک تجارت الکترونیک فرامرزی، لجستیک زنجیره سرد و چشماندازهای سرمایهگذاری در لجستیک آسیا ارائه خواهد داد.
به گزارش VLA، طرح اقدام ملی ویتنام در مورد توسعه سبز برای سالهای ۲۰۲۱-۲۰۳۰ میلادی، لجستیک را به عنوان یکی از ۱۸ بخش اولویتدار برای اجرا شناسایی کرده است. «سبز کردن» بخش لجستیک، به ویژه در زمینه خطوط کشتیرانی و بنادر بزرگ جهانی، یک الزام برای مشاغل است.
لجستیک سبز فراتر از استفاده از سوختهای پاک یا وسایل نقلیه با بهرهوری انرژی بالا است، و اکوسیستم جامعی را تشکیل میدهد که در آن هر بخش از طراحی محصول، تولید، منبعیابی و حملونقل گرفته تا مدیریت پسماند، باید بهینه شود. هدف این امر، کاهش انتشار گازهای گلخانهای، حفظ منابع و افزایش تابآوری است.
براساس خبرگزاری انجمن کسبوکار لجستیک ویتنام، «وقتی این عناصر به طور مؤثر ادغام شوند، کسبوکارها نه تنها هزینههای عملیاتی را کاهش میدهند، بلکه انعطافپذیری را نیز بهبود میبخشند، به سرعت از بحرانها عبور کرده و مزایای رقابتی بلندمدت ایجاد میکنند.»
تورگوت ارکسکین اعلام کرد که لجستیک سبز اکنون محور مسئولیتپذیری زیستمحیطی، رعایت قوانین و استراتژی رقابتی برای کسبوکارها است. از همین روی، کنفرانس ۲۰۲۵ FWC نقطه عطفی خواهد بود، زیرا بخش لجستیک جهانی با چالشهای متعددی از جمله الزامات کاهش انتشار گازهای گلخانهای، تنشهای ژئوپلیتیکی و موج تحول دیجیتال روبهرو است. این کنفرانس، بستری را برای شرکتهای جهانی فراهم میکند تا استراتژیها را مجدداً ارزیابی کرده و مدلهای توسعه را به سمت پایداری تغییر شکل دهند.
رئیس فیاتا افزود: «انتظار میرود این کنگره به یک کاتالیزور قدرتمند برای سرمایهگذاری بینالمللی در بخش لجستیک ویتنام تبدیل شود. این کشور به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه در منطقه آسیا و اقیانوسیه، میزبانی این رویداد جهانی را برعهده خواهد داشت که به تثبیت جایگاه خود به عنوان یک قطب لجستیک نوظهور برای منطقه و جهان کمک خواهد کرد.»
این رویداد همچنین فرصتی بینظیر برای کسبوکارهای ویتنامی، به ویژه شرکتهای کوچک و متوسط، برای ارتباط با بازارهای بینالمللی، جستجوی شرکای جدید و گسترش مشارکت خود در زنجیره تأمین جهانی فراهم میکند.
براساس دادههای رسمی، بازار لجستیک در سال ۲۰۲۴میلادی به دلیل مشارکت قوی شرکتهای داخلی و بینالمللی، به شدت رقابتی خواهد بود. شرکتهای داخلی با فشار شرکتهای بزرگ با پتانسیل مالی و فنّاوری قوی مواجه هستند. اما این امر همچنین نیروی محرکهای برای شرکتهای داخلی برای بهبود کیفیت خدمات و توسعه راهحلهای نوآورانه است.
در این دوره، چندین روند سرمایهگذاری و کسبوکار در بازار وجود دارد. نخستین مورد، پذیرش فنّاوری است. کسبوکارها تمایل دارند در پلتفرمهای دیجیتال، سیستمهای مدیریت زنجیره تأمین یکپارچه و فناوری اتوماسیون سرمایهگذاری کنند.
جنبه دوم، توسعه لجستیک سبز شامل توسعه حملونقل، انبارداری و خدمات بندری سبز پایدار، مطابق با روندهای جهانی در جهت حفاظت از محیط زیست است. همچنین گسترش زنجیرههای تأمین داخلی برای صنایع تولیدی، صادراتی و سرمایهگذاری در مراکز لجستیکی در حال انجام است. در این راستا، کسبوکارها در حال سرمایهگذاری جهت ساخت مراکز لجستیکی در مقیاس بزرگ هستند که به طور راهبردی در پارکهای صنعتی و دروازههای واردات و صادرات قرار دارند تا از پتانسیل خود بهره ببرند.
عامل دیگر، توسعه لجستیک برای تجارت الکترونیک است. انتظار میرود مراکز خودکار در سالهای آینده به شدت رشد کنند، زیرا پیشبینی میشود که اندازه بازار تجارت الکترونیک ویتنام بیش از ۲۰ درصد رشد کند.
به دلیل برخورداری از عوامل مساعد، انتظار میرود امسال پیشرفت چشمگیری در صنعت لجستیک ویتنام مشاهده شود که اولین عامل، رشد تجارت الکترونیک است. نیاز به حملونقل سریع و دقیق، همچنان به عنوان محرک لجستیک عمل خواهد کرد.
عامل دوم، سرمایهگذاری در زیرساختها در حال توسعه است. پروژههای بزرگی مانند بنادر آبهای عمیق، بزرگراه شمال-جنوب و مراکز لجستیک مدرن به بهرهبرداری خواهند رسید.
سومین مورد، ادغام بینالمللی است که قراردادهای تجاری همچنان فرصتهای بزرگی را برای لجستیک ایجاد خواهند کرد.
بنابراین، چشمانداز توسعه در سال ۲۰۲۵ میلادی بسیار مثبت است، به خصوص با توجه به اینکه ویتنام میزبان کنگره جهانی فیاتا ۲۰۲۵ است. این امر فرصتی بینظیر برای ارتقای وجهه ملی، ارتباط با شرکای بینالمللی و ایجاد انگیزه جدید برای توسعه است. در کنار افزایش تجارت الکترونیک و تکمیل پروژههای بزرگ زیرساختی، این رویداد بستری مناسب برای لجستیک ویتنام خواهد بود تا استراتژیهای بلندمدت، از کاهش هزینههای لجستیک و توسعه لجستیک سبز گرفته تا افزایش رقابتپذیری جهانی را تضمین کند.
اما این صنعت همچنین باید برای چالشهایی مانند نوسانات بازار، آمادهسازی الزامات لجستیک سبز و رقابت از سوی سایر کشورها آماده شود. با توسعه مناسب و حمایت قوی از سوی دولت، فرصتهای بیشتری با نتایج مثبت در انتظار این صنعت خواهد بود.
منبع: اوراسیا ریویو