۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸

به آب اندازی نخستین لنج سنتی احیا شده در خلیج فارس

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، گفت: با هدف احیای هنر کهن لنج سازی چوبی و زنده نگه داشتن دانش دریانوردی ایرانی نخستین لنج سنتی احیا شده به عنوان نماد پیوند سنت و آینده در بندر تاریخی گوران به آب اندازی خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۳۲۱۷

به آب اندازی نخستین لنج سنتی احیا شده در خلیج فارس

 

محمد محسنی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا اظهار داشت: نخستین لنج سنتی احیا شده، امروز به مناسبت بزرگداشت هفته میراث فرهنگی و با هدف احیای هنر کهن لنج سازی چوبی و زنده نگه داشتن دانش دریانوردی ایرانی به عنوان نماد پیوند سنت و آینده در بندر تاریخی گوران به آب اندازی خواهد شد.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، بیان داشت: این شناور که" آرورا" نام دارد به عنوان نخستین نمونه از پروژه احیای لنج‌سازی سنتی با الگوبرداری از مدل بومی، توسط استادکاران محلی و با استفاده از روش‌های سنتی ساخته شده است.

وی با اشاره به اینکه به آب اندازی این شناور سنتی نمادی از حرکت دوباره فرهنگ دریایی ایرانیان در خلیج فارس است، تصریح کرد: با اجرای این طرح، زمینه تبدیل روستای تاریخی گوران به یک موزه زنده و مرکز آموزش لنج‌سازی سنتی فراهم شده است؛ جایی که گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند از نزدیک روند ساخت لنج‌های چوبی را مشاهده کنند.

این مقام مسئول در استان هرمزگان با اشاره به اینکه دانش ساخت و دریانوردی با لنج سنتی در خلیج‌فارس پیش‌تر به‌عنوان هشتمین میراث ناملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، گفت: تلاش می‌کنیم قشم و سواحل جنوبی را به یکی از کانون‌های پویای میراث ناملموس دریایی کشور تبدیل کنیم.

بندر تاریخی گوران واقع در جزیره قشم از گذشته به علت قرار گرفتن در مسیر هندوستان، آسیای میانه و سایر کشور‌های حاشیه خلیج فارس یکی از بنادر بسیار مهم ایران در زمینه‌ی تجارت بوده است. گوران در زمینه‌ی تجارت شهرت بالایی دارد به گونه‌ای که روزانه صد‌ها لنج در این روستا پهلو می‌گیرند.

وستای گوران اولین مرکز ساخت لنج چوبی و مهد لنج سازی و دریانوردی قشم که تا به حال هویت سنتی خودش را حفظ کرده‌است و این روستا از بزرگ‌ترین مراکز تولید و ساخت لنج‌های سنتی در ایران به‌شمار می‌آید که از دیرباز تاکنون مورد توجه ملوانان هندوستان، آسیای میانه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس که با لنج‌های بادبانی خود جهت تجارت و بیشتر برای تعمیرات لنج در این بندر پهلو می‌گرفتند. روستای گوران را باید دروازه ورود به تاریخ دریانوردی خلیج فارس دانست چرا‌که ساخت لنج‌های چوبی به روش قدیمی و سنتی توسط نجاران بومی فارغ از سیستم‌های اولیه یا نوین نقشه‌کشی به صورت ذهنی در کارگاه‌های لنج سازی در حال انجام بوده و هم‌اکنون نیز هست، عمر صنعت لنج سازی در این روستا به بیش از یکصد سال می‌رسد.

 

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار