سید رضا صالحی امیری در گفتوگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه استان خوزستان از قابلیتهای زیادی در زمینه گردشگری دریایی، ساحلی و آبی برخوردار است، گفت: در این استان علاوه بر وجود سواحل زیبای خلیج فارس، شاهد وجود رودخانههای پرآب و جذابی هستیم که به لحاظ طبیعی بسیار منحصربهفرد هستند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: همچنین وجود سدهای متعدد در این استان و به دنبال آن ایجاد دریاچههای پشت سد باعث شده تا زمینه توسعه هر چه بیشتر گردشگری آبی در خوزستان فراهم شود.
وی با اشاره به جذابیتهای رودخانه کارون گفت: در سفر اخیری که به این استان داشتیم، توسعه زیرساختهای گردشگری و ایجاد انواع امکانات تفریحی در ساحل این رودخانه به عنوان یکی از مراکز اصلی گردشگری آبی کشور در استان خوزستان مصوب شد.
وی تاکید کرد: به زودی با تخصیص اعتبارات لازم شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه مهم در استان خوزستان هستیم که امیدواریم به دنبال آن شاهد رونق بیش از پیش گردشگری در خوزستان باشیم.
رود کارون به طول ۹۵۰ کیلومتر، طولانیترین رود ایران است. آب آشامیدنی اهواز از رودخانه کارون تأمین میشود. علاوه بر اهواز، شهرهای شوشتر، مسجدسلیمان، خرمشهر و ایذه در حاشیهٔ این رود قرار دارند. رودخانه کارون به غیر از تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی و تولید برق مصرفی دارای مواهب دیگری نیز است، از جمله بستر مناسبی، برای جذب سرمایهگذاری و ایجاد مکانهای تفریحی پررونق و نیز حمل و نقل کالا هست؛ به علت آن که از طریق آن میتوان کالاهای تجاری و صادراتی ایران را با استفاده از حمل و نقل آبی، از اهواز و حتی شوشتر تا بنادر بینالمللی خوزستان مانند خرمشهر و آبادان منتقل کرد.
رود کارون یکصد و هفدهمین میراث طبیعی ایران است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.