به گزارش خبرنگار مانا، هادی کیادلیری در نشست خبری که امروز به مناسبت برگزاری مجموعه هماندیشی گفتمان پردیسان، برگزار شده بود در پاسخ به سئوال خبرنگار مانا در خصوص چگونگی پرداختن به مقوله آموزش حفاظت از محیط زیست دریایی و ساحلی در مجموعه نشستهای گفتمان پردیسان، گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست سواحل و دریاها و اثرگذاری نقش مردم به ویژه ساحل نشینان در حفاظت از این مناطق، برنامه ریزی جامعی در این خصوص صورت گرفته است.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای این گفتمان ۲۴ قسمت در نظر گرفته شده که ۱۲ قسمت آن تخصصی است و یکی از مهمترین این موضوعات تخصصی به دریا و سواحل و نیز تالابهای کشور اختصاص دارد.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین ۱۲ قسمت دیگر از جهات مختلف به موضوعات محیط زیست میپردازد که تخصصی نخواهد بود، در این زمینه از استادان، هنرمندان، ورزشکاران و حتی ظرفیت پلیس هم استفاده خواهیم کرد.
کیادلیری، تصریح کرد: ممکن است هر فردی در زمینه محیط زیست اطلاعاتی داشته باشد و تأثیرگذار باشد، اما در این میان داشتن علم محیط زیست از اهمیت زیادی برخوردار است که در بحث گفتمان پردیسان به زبانهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و علمی به این مساله میپردازیم و با جامعه صحبت خواهیم کرد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه شاخص رشد و تعالی هر جامعهای به توجه مردم به محیط زیست آن مربوط میشود، تاکید کرد: هر چه این دغدغه بیشتر باشد جامعه متعالیتر است.
وی خاطرنشان ساخت: یکی از وظایف سازمان محیط زیست تغییر سبک زندگی است و این کار بدون کمک رسانهها امکانپذیر نیست، کشور از بحرانهای محیط زیستی زیادی رنج میبرد از جمله با کمبود منابع آبی، پدیده فرونشست، گرد و غبار و آتش سوزی جنگلها دست و پنجه نرم میکند با این وجود مساله محیط زیست آنطور که باید میان مردم و مسئولین در درجه اول اهمیت قرار ندارد.
وی با تأکید بر اینکه بحران آب در کشور جدی است گفت: ۱۳۱ میلیارد مترمکعب بیلان منفی آب داریم که سالانه ۵ میلیارد مترمکعب به آن اضافه میشود، در سالهای اخیر هم ۲ درجه افزایش دما داشتیم که این موجب تبخیر ۲۸ میلیارد مترمکعب آب شده است، با این حساب شرایط مناسبی در زمینه منابع آبی نداریم.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، اگر کشوری بیش از ۷۰ درصد منابع آبی خود را مصرف کند از امنیت آبی خارج میشود، کشور ما اکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع را مصرف میکند؛ تا حدی که این امر باعث شده حتی شمال کشور نیز از گزند کم آبی در امان نمانده باشد.
کیادلیری، اظهار داشت: ۸۳ درصد کشور خشک و نیمه خشک است، ۷ درصد کشور جنگل است که ۱۵ درصد آن در شمال با پوشش یک درصد خاک کشور واقع شده که هنوز امیدی برای نجات آن وجود دارد بقیه در فلات مرکزی و زاگرس است که حال و روز خوبی ندارند، این در حالی است که جنگلها ۵۰۰ تا ۲ هزار متر مکعب آب را در خود ذخیره میکنند، اما با از بین بردن این عرصهها این میزان آب را هم از دست میدهیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: از سال ۷۳ تا ۹۹ حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از جنگلهای کشور را از دست دادهایم که در همین بازه زمانی همین میزان به وسعت زمینهای کشاورزی اضافه شده است.
به گفته وی، در ۱۰ سال گذشته به طور میانگین سالانه ۱۸ هزار هکتار از جنگلهای کشور در آتش سوخت البته در برخی سالها این آمار به ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار نیز میرسید، البته اکنون الگوهای زمانی و مکانی آتش سوزیها تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه آموزش اطفای حریق محیطبانان به طور مرتب انجام میشود، گفت: قانون به ما اجازه داده است که هرگاه آتشسوزی رخ دهد، همه دستگاهها پای کار بیایند و به ما کمک کنند، اما حتی اگر این اتفاق هم اجرا شود سایر دستگاهها آموزش ندیدهاند و ما در تلاشیم این مهم را انجام دهیم.
کیادلیری با بیان اینکه ۹۰ درصد آتشسوزیها عامل انسانی دارد، گفت: در این میان نقش آموزش و بالا بردن آگاهی مردم از اهمیت زیادی برخودار است بر این اساس در تلاش هستیم تا دورههای آموزشی متنوعی برگزار کنیم.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفتههای خود از فعالیت حدود هزار خانه محیط زیست در سراسر کشور خبر داد و گفت: هم اکنون در راستای ارتقای کیفیت این خانهها در حال غربالگری آنها هستیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی در خاتمه از ارزش گذاری ۹۲ درصد از اکوسیستمهای طبیعی کشور تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.