۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲

آمریکا عوارض بندری چین را از اکتبر اعمال می‌کند

میزان تعرفه‌ها و عوارض بندری که قرار است از اکتبر سال ۲۰۲۵ تا سال ۲۰۲۸ میلادی از کشتی‌های چینی ورودی به بنادر آمریکا به صورت تصاعدی دریافت شود، از سوی نماینده تجاری آمریکا اعلام شد. بر این اساس عوارض بندری به مدت ۱۸۰ روز صفر درصد محاسبه شده، اما از ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی بر اساس نوع کشتی‌ها به صورت تصاعدی سالانه اخذ خواهد شد. پس از اعمال این عوارض از سوی ترامپ نماینده خط کشتیرانی کاسکو آن را باعث اختلال در شبکه حمل‌و‌نقل دریایی جهان عنوان کرد و سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر بر دفاع پکن از حقوق قانونی در مجامع بین‌المللی تأکید کرد.
کد خبر: ۱۰۲۸۸۱

آمریکا عوارض بندری چین را از اکتبر اعمال می‌کند

 

به گزارش گروه بین‌الملل مانا به نقل از کانتینر نیوز؛ نمایندۀ تجاری ایالات متحده (USTR) تعرفه‌های بخش ۳۰۱ مربوط به فعال کردن کشتی‌سازی آمریکا و رسیدگی به اقدامات و سیاست‌ها‌ی چین برای تسلط بر بخش‌های دریایی، لجستیک و کشتی‌سازی را صادر کرد.

با اقدامات نمایندۀ تجاری آمریکا پس از مهلت ۱۸۰ روزه، پیشنهادات اصلی زیر به مرحله عمل خواهد رسید.

•  تعبین تعرفه برهزینه‌های مالکان و اپراتور‌های کشتی مستقر در چین بر اساس تناژ خالص در هر سفر به ایالات متحده.

• تعیین تعرفه بر هزینه اپراتور‌های کشتی‌های ساخت چین بر اساس تناژ خالص یا کانتینر‌های تخلیه شده.

• دریافت عوارض از کشتی‌های حامل خودروی ساخت خارجی بر اساس ظرفیت آنها به منظور حمایت از کشتی‌های خودرو بر ساخت آمریکا.

 پس از سه سال، مرحله دوم اقدامات شامل موارد زیر خواهد بود

• برای تشویق کشتی‌های گاز طبیعی مایع (LNG) ساخت ایالات متحده، محدودیت‌هایی برای انتقال LNG از طریق کشتی‌های خارجی وجود دارد. این محدودیت‌ها طی ۲۲ سال به تدریج افزایش خواهد یافت.

• برای تماس‌های بندری توسط کشتی‌های تحت مالکیت یا اداره‌کننده چین، USTR توضیح داده است اگر کشتی قبل از ترانزیت به مقصد خارجی، چندین بار وارد ایالات متحده شود، این هزینه در هر چرخش یا رشته تماس‌های بندری ایالات متحده محاسبه می‌شود. USTR کارمزد را برای ۱۸۰ روز اول صفر دلار تعیین می‌کند،  اما از ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی به ۵۰ دلار افزایش می‌یابد، بدین ترتیب طی سه سال آینده به صورت تدریجی تا ۱۷ آوریل ۲۰۲۸ میلادی به ۱۴۰ دلار افزایش می‌یابد. این هزینه تا پنج بار در هر سال، برای هر کشتی دریافت می‌شود.

• هزینه برای کشتی‌های ساخت چین از صفر دلار برای ۱۸۰ روز اول شروع می‌شود. سپس رویکرد تناژ خالص به ۱۸ دلار در هر تُن خالص در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی افزایش می‌یابد. بر این اساس  سالانه به ۳۳ دلار در هر تُن خالص  تا  ۱۷ آوریل ۲۰۲۸ میلادی افزایش می‌یابد.

• هزینه مبتنی بر کانتینر به ۱۲۰ دلار برای هر کانتینر تخلیه شده در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی افزایش می‌یابد. هزینه‌ها تا پنج بار در سال، به ازای هر کشتی دریافت می‌شود.

ناگفته نماند مقامات آمریکایی ممکن است اعمال این هزینه را برای یک کشتی تا سه سال به حالت تعلیق درآورند به شرطی که مالک کشتی یک کشتی ساخت ایالات متحده با تناژ معادل یا بیشتر را سفارش داده و تحویل بگیرد.

• کشتی‌های ساخت چین که تحت برنامه امنیت دریایی و برنامه امنیت تانکر‌ها کار می‌کنند، همچنین کشتی‌هایی کوچک‌تر کمتر از ۴۰۰ teu یا کمتر از ۸۰۰۰۰ dwt برای فله‌بر‌ها وارد بندر می‌شوند از پرداخت عوارض معاف خواهند بود.

• بر اساس فاز دوم این پیشنهاد  باید  یک درصد از صادرات LNG ایالات متحده توسط کشتی‌ها از ۱۶ آوریل ۲۰۲۹ میلادی با کشتی‌های دارای پرچم ایالات متحده انجام شود.

• از آوریل ۲۰۳۰ میلادی، یک  درصد از صادرات LNG ایالات متحده باید با کشتی‌های ساخت این کشور دارای پرچم و کشتی‌های دارای پرچم ایالات متحده انجام شود.

در این گزارش آمده است آمریکا آخرین بار در سال ۱۹۸۰ میلادی یک حامل LNG تحویل داد و یک حامل  گاز LNG سی و یک ساله ساخت فرانسه را از  طریق قانون جونز به ایالات متحده تغییر پرچم داد و به آن اجازه داد تا خدمات به پورتوریکو را ارائه دهد.

علاوه بر این، USTR به دنبال جذب نظرات عمومی در مورد تعرفه‌های پیشنهادی جرثقیل‌های کشتی به ساحل و سایر تجهیزات جابه‌جایی محموله چینی خواهد بود.

موضوع سفارشات جدید برای ساخت کشتی در یارد‌های چینی نیز مورد توجه قرار گرفته است. USTR  تصمیم گرفته است در حال حاضر هزینه‌ای را بر‌اساس سفارشات احتمالی کشتی‌های چینی اعمال نکند. زیرا در حال حاضر معتقد است که هزینه‌های اولیه که در این اعلامیه اعمال می‌شود، همراه با اقدامات تعرفه‌ای پیشنهادی، ممکن است اهرم کافی برای تشویق چین به حذف اقدامات خود فراهم کند.

کاسکوی چین: عوارض ایالات متحده باعث اختلال در  کشتیرانی جهانی می‌شود

از سوی دیگر بزرگترین خط کشتیرانی چین  دیروز اعلام کرد طرح دولت ترامپ برای اعمال عوارض بر کشتی‌های چینی که در بنادر آمریکا پهلو می‌گیرند، ثبات در تجارت جهانی و زنجیره تأمین را از بین می‌برد. اعلام نظر مدیران شرکت کشتیرانی کاسکوی چین اولین واکنش بخش دریایی این کشور آسیایی بود.

کاسکو در بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدامات امنیت، انعطاف‌پذیری و عملکرد منظم زنجیره‌های تأمین و صنعتی جهانی را تهدید می‌کند. این شرکت مالک و کنترل کننده اصلی کشتی‌هایی است که در تمامی  نقاط  کلیدی برای جابه‌جایی کالا‌ها و محموله‌ها در سراسر آب‌های بین المللی هستند که تانکر‌های نفت و گاز و کشتی‌های کانتینری را شامل می‌شود.

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین  بار دیگر گفت پکن تمام اقدامات لازم را برای دفاع از حقوق و منافع قانونی خود انجام خواهد داد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار