دکتر مریم جلالی در گفتوگو با خبرنگار مانا با تأکید بر اینکه توسعه صنایع دستی دریایی در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است، گفت: رونق صنایع دستی دریایی به رشد گردشگری در استانهای ساحلی کشور کمک خواهد کرد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: در همین راستا اقدامات مؤثری در حال انجام است تا بتوانیم با تسریع در توسعه و رونق صنایع دستی دریایی در استانهای ساحل نشین از طریق ارائه تسهیلات و امکانات لازم به رونق اقتصادی بومیان این مناطق با افزایش ورود گردشگران کمک کنیم.
وی یکی از مهمترین صنایع دستی که در مناطق ساحل نشین میتواند منجر به توسعه گردشگری شود را "خوسدوزی" عنوان کرد و گفت: این هنر یکی از انواع رودوزیهای سنتی و از جمله هنرهای بومی مناطق جنوب ایران به خصوص استان هرمزگان است.
به گفته این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این هنر از زمان صفویه از کشور هند وارد ایران شد و پس از آن در استانهای خوزستان، هرمزگان و بوشهر نیز رواج یافت.
دکتر جلالی اذعان داشت: خوسدوزی هرمزگان در سال ۱۳۸۹ در آثار ملی ایران به ثبت رسید و خوسدوزی بوشهر سال ۱۴۰۰ در موزه بخارای ازبکستان مهر اصالت ملی را به خود اختصاص داد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: رونق صنایع دستی در بخش دریایی به دلیل تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه اقتصاد دریا محور، مورد توجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته است و در همین راستا تسهیلات مناسبی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اختیار صنعتگران استانهای ساحلی جهت بهره گیری مناسب از منابع طبیعی دریایی و تبدیل آن به صنایع دستی قرار گرفته است و این روند ادامه خواهد داشت.