حبیب مسیحی تازیانی در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس پیرامون اجرای ویژهبرنامههای روز جهانی تالابها در این استان اظهار کرد: ویژهبرنامههای روز جهانی تالابها در سال جاری با شعار «ارزش بگذاریم، حفاظت کنیم، الهام بگیریم» در حال اجرا است.
وی افزود: مساحت تالابهای بینالمللی استان هرمزگان بیش از ۲۰۸ هزار هکتار است که ۱۴ درصد مساحت تالابهای بینالمللی کشور را تشکیل میدهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان خاطرنشان کرد: تالابهای شیدور، مصب رود گزو حراء، خورخوران و مصب رود شور و شیرین چهار تالاب مهم بینالمللی استان هرمزگان هستند.
مسیحی خاطرنشان کرد: هرمزگان با بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۴ جزیره و داشتن چهار تالاب بینالمللی از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر در فصل زمستان است.
وی اضافه کرد: هرساله در دوم فوریه (یکشنبه ۱۴ بهمنماه) که روز جهانی تالابها نامگذاری شده، برنامه مختلفی در سراسر جهان برگزار میشود که در استان هرمزگان نیز با توجه به اهمیت این زیستگاهها، اقدامات فرهنگی و حفاظتی دنبال میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به عضویت شهر بندر خمیر در یونسکو به عنوان نخستین جهانشهر تالابی کشور، از این اتفاق به عنوان یک فرصت بزرگ برای استان و کشور یاد کرد و گفت: در شهر تالابی خمیر علاقمندان و طبیعتدوستان در کنار تالاب بینالملی خورخوران با انجام برنامههای مختلف ازجمله بازدید از جنگل حرا، برگزاری همایش پاکسازی در سواحل همجوار تالاب و کاشت نهالهای حرا، این روز را گرامی داشتند.
مسیحی همچنین از برگزاری برنامه «یک ساعت با محیط بان» با محوریت روزجهانی تالاب و شعار جهانی امسال و اجرای برنامه پرندهبینی به عنوان دیگر برنامههای این ادارهکل خبر داد.
گفتنی است، تالاب بینالمللی خور خوران در سواحل شمالی خلیجفارس، حد فاصل بندر خمیر و بندر لافت و در جنوب غربی شهر بندرعباس و شمال غربی جزیره قشم قرار گرفته و دارای پوشش گیاهی حرا و انواع گیاهان شورپسند است.
در این تالاب، پراکنش جانوری شامل بیمهرگان دریایی در مناطق جزر و مدی، انواع ماهیان و مارهای دریایی، پستانداران دریایی و گروه عظیمی از پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنار آبزی زیست میکنند.
این تالاب زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر آبزی و آبزیان دریایی بوده و از کلونیهای مهم زادآوری پرندگان است.