۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون اعلام کرد:

نبود برخی زیرساخت‌ها دلیل تجارت منفی بین ایران و اوراسیا/ایران و ارواسیا دارای اقتصاد مکمل

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون نبود برخی زیرساخت‌ها را دلیل تجارت منفی بین ایران و اوراسیا دانست و گفت: ایران و اتحادیه اوراسیا دارای اقتصاد مکمل بوده و زمینه همکاری‌های بسیاری بین آنها وجود دارد.
کد خبر: ۱۰۱۸۰۷

نبود برخی زیرساخت‌ها دلیل تجارت منفی بین ایران و اوراسیا/ایران و ارواسیا دارای اقتصاد مکمل

 

به گزارش خبرنگار مانا، مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود معتقد است که زیرساخت‌های بندری به حد کافی در شمال کشور وجود دارد، اما فقط ۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت بندری شمال کشور فعال است.

وی بر این باور است که بخش خصوصی ایران به اندازه کافی در رابطه با فعال کردن اقتصاد ایران و مراودات تجاری با کشور‌های شمال خزر فعال نبوده است.

در رابطه با دلایل فعالیت اندک بخش خصوصی، ارسلان قاسمی معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران به مانا گفت: زمینه همکاری بین ایران و کشور‌های اتحادیه اوراسیا وجود دارد، اما معتقدم که زیرساخت‌ها کامل نیست.

وی افزود: در ۹ ماهه ۱۴۰۳ کل صادرات ما به اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۹ هزار و ۳۴۵ میلیون دلار بوده است و کل واردات ما از اتحادیه اوراسیا ۱۱ هزار و ۷۹۰ میلیون دلار بوده است.

قاسمی بیان کرد: به عبارت ساده‌تر، تراز تجاری ما در ۹ ماهه امسال با کشور‌های اتحادیه اوراسیا ۲۴۴۵ میلیون دلار منفی بوده است و آنها بیشتر از ما کالا به ایران فرستاده‌اند.

وی ادامه داد: تجارت با شمال مثل تجارت با جنوب الزاماتی نیاز دارد. این الزامات فراهم نیست. مثلاً سیستم بانکی تحریم است. در چنین شرایطی نقل و انتقال پول چگونه انجام خواهد شد؟

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون توضیح داد: در حال حاضر دو موافقتنامه تجارت آزاد در کشور داریم. یکی با اوراسیا و دیگری با اندونزی است. ما ظرفیت تجارت آزاد را داریم، اما چون سیستم بانکی مناسب نداریم، امکان تجارت هم وجود ندارد.

وی درباره شرایط حمل‌و‌نقل دریای خزر گفت: در دریای خزر کانتینر یخچال‌دار و کشتی رو- رو نداریم. آنچه داریم در اختیار چند نفر از قزاقستان است.

قاسمی ادامه داد: علاوه بر این دو زیرساخت مهم، ما با تصمیمات خلق‌الساعه در کشور مواجه می‌شویم. همین موارد برای اینکه تجارت رشد نکند، کافی است. با وجود اینکه موافقتنامه تجارت آزاد داریم، امکان استفاده از این پتانسیل را نداریم.

وی بیان کرد: می‌گویند حجم تجارت ما در سال جاری با روسیه و اوراسیا رشد چشمگیر داشته است. این رشد‌ها اعداد کوچکی است. وقتی هزار دلار تبدیل به دو هزار دلار می‌شود، ۱۰۰ درصد رشد را شاهدیم، اما اگر بخواهیم یک میلیارد دلار تجارت را به‌عنوان مثال به یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار برسانیم، باید زحمات زیادی کشیده شود.

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون افزود: در حال حاضر ما تراز تجاریمان با کشور‌های اوراسیا همچنان منفی است. چرا باید این‌گونه باشد؟ درباره دلایل این مسئله بحث‌های زیادی وجود دارد.

وی افزود: ما اگر دو زیرساخت کانتینر و یخچالی را در دریای خزر فراهم کنیم و سیستم بانکی هم فعال شود، تازه می‌توانیم تجارتمان را با اوراسیا بیشتر کنیم. ما با کشور‌های حوزه اوراسیا می‌توانیم دو اقتصاد مکمل هم باشیم.

قاسمی توضیح داد: ما نیاز داریم گندم وارد کنیم. روس‌ها نیاز به سبزی و صیفی دارند که می‌توانیم برایشان تأمین کنیم. ما برخی ماشین‌آلات را نیاز داریم که کشور‌های اوراسیا در اختیار دارند. به ازای واردات ماشین آلات، یکسری کالا‌هایی که آنها ندارند را می‌توانیم به این کشور‌ها صادر کنیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار