۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰

برگزاری کارگاه‌های امداد و نجات فوک خزری در نوار ساحلی دریای خزر

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از  برگزاری کارگاه‌های آموزشی امداد و نجات ویژه فوک خزری در طول نوار ساحلی دریای خزر خبر داد و گفت: این کارگاه‌ها برای ذی‌نفعان و محیط‌بانان تشکیل و روش اصولی امداد و نجات، رهاسازی، دفن لاشه و نمونه برداری صحیح از لاشه در این کارگاه‌ها آموزش داده می‌شود.
کد خبر: ۱۰۱۴۴۰

برگزاری کارگاه‌های امداد و نجات فوک خزری در نوار ساحلی دریای خزر

 

محمد طالبی متین در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا در خصوص اقدامات موثر درحال انجام جهت حفاظت از فوک خزری، بیان داشت: در همین راستا مراکز امداد و نجات فوک خزری در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان استقرار و در دست تجهیز هستند.

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش مهم مراکز امداد و نجات در حفاظت از فوک خزری بیان داشت: در گذشته تنها مرکز امداد و نجات فوک خزری در استان گلستان مستقر بود، اما با توسعه این مراکز هم اکنون شاهد اقدامات چشمگیر در حفاظت از این گونه با ارزش دریایی هستیم.

وی در ادامه گفته‌های خود از برگزاری کارگاه‌های آموزشی امداد و نجات ویژه فوک خزری در طول نوار ساحلی دریای خزر خبر داد و گفت: این کارگاه‌ها برای ذی‌نفعان و محیط بانان تشکیل و روش اصولی امداد و نجات، رهاسازی، دفن لاشه و نمونه برداری صحیح از لاشه در این کارگاه‌ها آموزش داده می‌شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین از برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه صیادان خبر داد و گفت: با شروع فصل صید ماهیان استخوانی این کارگاه‌ها ویژه صیادان جهت آموزش آنها هنگام برخورد با فوک‌های در تور افتاده برگزار می‌شود.

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: همچنین علاوه بر اقدامات مذکور،  شناسایی مشکلات و تهدید‌های فوک خزری در قالب برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری اجرایی می‌شود که نقش مهمی در حفاظت بیش از پیش از تنها پستاندار دریای خزر خواهد شد.

فوک خزری گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای مازندران و رودخانه‌های منتهی به آن مانند ولگا و اورال زندگی می‌کند. این‌گونه تنها پستاندار دریای مازندران به‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بین‌المللی است. فوک کاسپین به‌طور میانگین یک و نیم متر طول و ۸۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فوک به‌شمار می‌رود. ساحل‌نشینان شمال به این جانور سگ آبی می‌گویند. این گونه فک در میان هزار نوع جاندار دریای مازندران تنها پستاندار این دریاچه به‌شمار می‌آید.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار