رجبعلی قربانزاده در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به ممنوعیت صید و صادرات ماهیان خاویاری دریای خزر در راستای احیا و حفاظت از این گونه در معرض انقراض گفت: تکثیر و پرورش این گونه ماهیان مورد توجه سازمان شیلات ایران قرار گرفته است به طوری که اقدامات صورت گرفته توسط این سازمان طی یک دهه گذشته، رشد قابل توجهی را در صنعت پرورش خاویار نشان میدهد.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران، افزود: سال گذشته در مجموع چهار هزار و ۷۰ تُن انواع ماهیان خاویاری در کشور تولید شد که پیشبینی میشود با افزایش قابل ملاحظه تولید در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۱۱ هزار تُن افزایش یابد.
به گفته وی در حال حاضر در ۲۲ استان کشور، ۱۹۵ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد که ۱۵۰ مزرعه دارای پروانه با تولید در حجم بالاست و ۴۵ مزرعه دیگر جزء مزارع خانگی هستند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به مطالعات و زیرساختهای ایجاد شده امکان تولید بیش از ۲۰ هزار تن ماهیان خاویاری پرورشی در کشور پیشبینی شده است، جهت تحقق این امر تسهیلات لازم با معرفی سازمان شیلات ایران در اختیار علاقهمندان به ورود در زمینه سرمایه گذاری پرورش ماهیان خاویاری از طریق ایجاد مزارع تخصصی در تمام استانهای کشور، قرار خواهد گرفت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه بخش اعظم خاویار پرورشی به کشورهای هدف صادر میشود، بیان داشت: خاویار پرورشی ایرانی از مسیر گمرک جمهوری اسلامی ایران به ۳۴ کشور دنیا طی سال گذشته صادر شده است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران، اذعان داشت: پیشبینی میشود حداقل ۵۰ درصد میزان خاویار خروجی از مسیر گمرک به صورت مسافری و چمدانی از کشور خارج شود.