۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰

رشد ۱۲ درصدی صید کیلکا ماهیان دریای خزر

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به صید ۲۰ هزار و ۳۶۰ تُن کیلکا ماهی توسط صیادان استان‌های مازندران و گیلان از رشد ۱۲ درصدی صید این گونه ماهیان دریای خزر خبر داد.
کد خبر: ۹۸۷۷۴

رشد ۱۲ درصدی صید کیلکا ماهیان دریای خزر

رضا عباسپور نادری در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه صید کیلکا ماهیان دریای خزر از ابتدای فصل صید امسال تا پایان اسفند ماه سال گذشته در مجموع  به ۲۰ هزار و ۳۶۰ تن رسیده است گفت: در مدت مشابه سال ماقبل آن ۱۸ هزار و ۱۹۸ تن کیلکا صید شده بود که این آمار افزایش ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران خاطرنشان ساخت: بر اساس آمار اخذ شده، تعداد شب‌های دریا روی ۸ هزار و ۹۸  شب بوده با افزایش ۳ درصدی نسبت به سال گذشته و متوسط صید در هر شب ۲ هزار و ۵۱۴ کیلوگرم با رشد ۸ درصدی اعلام شده است.

این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، سرانه صید هر شناور ۲۷۹  تُن اعلام کرد و بیان داشت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذ شته رشد ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه امسال ۷۳ فروند شناور کیلکاگیر به صید این گونه ماهی اشتغال دارند، گفت: از این تعداد ۴۴ فروند در استان مازندران و ۲۹ فروند در آب‌های استان گیلان فعالیت می‌کنند که بر‌اساس آمار ارائه شده صید در آب‌های مازندران با رشد ۱۰ درصدی و استان گیلان با رشد ۳ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: کیلکا ماهیان از آبزیان ارزشمند دریای خزر هستند که با استفاده از روش صید تور‌های قیفی شکل توسط لنج‌های صیادی کیلکا‌گیر برداشت می‌شوند.

وی یادآور شد: ارزش غذایی و پروتئینی بالا در کیلکا ماهیان می‌تواند پتانسیل مناسبی برای مصرف انسانی و ایفای نقش بیشتر در تغذیه روزمره مردم باشد تا هم نیاز به پروتئین سفید را مرتفع نموده و هم به دلیل فروش با قیمت بهتر، تأمین منافع جامعه صیادی زحمتکش و پر تلاش را به صورت مناسب تری انجام دهد.

وی بیان داشت: از آنجا که کیلکا‌ماهیان در اعماق بیش از ۴۰ متر صید می‌شوند لذا از خاصیت غذایی بسیار بیشتری در مقایسه با سایر آبزیان حتی ماهیان استخوانی برخوردارند، اما متاسفانه به دلیل عدم آگاهی عموم مردم از این امر قیمت کیلکا همچنان پایین است.

عباسپور نادری با اشاره به اینکه می‌توان با فرآوری ماهیان کیلکا و ایجاد تنوع غذایی با استفاده از این محصول مشتریان بیشتری پیدا کرد، اذعان داشت: در سال‌های اخیر تلاش تشکل‌های صیادی بر افزایش مصرف انسانی کیلکا‌ماهیان است تا سود بیشتری عاید صیادان شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار