به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از justoneosean؛ صدها سال است که انسانها برای بقا، توسعه و پیشرفت به محیطهای ساحلی و دریایی اتکا داشتهاند. با این حال، سطح فعلی بهرهبرداری انسان از این محیطها به شکل بیسابقهای افزایش یافته است.
همه ما اهمیت و ارزش -اقتصاد آبی- را از منظر زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی درک میکنیم، اما تعداد روزافزون فعالیتهای انسانی موجب فشار غیرقابل پایدار بر روی اقیانوسها شده است.
بسیاری از این فعالیتها به نابودی اکوسیستمهای دریایی و کاهش تنوع زیستی منجر خواهند شد. همچنین بدون شک بر سلامت، رفاه و بقای انسانها تأثیر خواهند داشت.
اقیانوسها ضروری برای زندگی
با وجود تعداد زیادی از توافقنامههای بینالمللی، ملی و منطقهای که برای مدیریت جنبههای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی زیستگاههای دریایی طراحی شده است، هنوز نیاز به انجام کارهای بسیار بیشتر و فوری وجود دارد.
دلیل آن ساده است؛ بدون یک اقیانوس سالم، زندگی در زمین ممکن نیست. اقیانوسها سیستم اصلی پشتیبانی حیات ما هستند.
آنها ۶۰ درصد از اکسیژنی که تنفس میکنیم را تأمین میکنند، دیاکسید کربن و سمومی را که با بیاحتیاطی در محیط زیست پراکنده میشوند را جذب میکنند و غذای میلیاردها نفر را فراهم میکنند.
اقیانوسها حاوی ۸۰ درصد از حیات روی زمین هستند و برای سیستم آب و هوایی که ما به آن عادت کردهایم و از آن لذت میبریم، بسیار حیاتی هستند. هنگامیکه این سیستمها ناکارآمد میشوند، وجود انسان در معرض تهدید قرار میگیرد.
مسائل بحرانی اقیانوس
تخریب زیستگاههای دریایی به دلیل تغییرات آب و هوایی، افزایش دمای دریاها، صید بیرویه و آلودگی پلاستیکی احتمالاً سه مورد از مهمترین موارد هستند. اگر آنها به افزایش خود ادامه دهند یا اقدام کافی برای جلوگیری از آسیب بیشتر صورت نگیرد، سلامت این نسل و نسلهای آینده ممکن است در خطر بیفتد.
بنابراین، برای زندگی سالم و پایدار در زمین، باید به حفاظت و مدیریت درست از اقیانوسها توجه بیشتری شود که شامل کاهش آلودگی، حفاظت از محیط زیست دریا، مدیریت منابع ماهیگیری، پایان دادن به صید غیرقانونی و محدود کردن صید برخی از گونهها است.
همچنین، باید روشهای جایگزین برای حفظ حیات وحش در اقیانوسها را پیدا کرد. تلاش مستمر برای حفظ اقیانوسها به عنوان یک سیستم زنده و پایدار، ضروری است و به نفع همه ما خواهد بود.