به گزارش مانا، وزارت امور خارجه در بیانیهای درباره موفقیت کشورمان در کارزار سیاسی- حقوقی و آزادسازی نفتکش حامل پرچم جمهوری اسلامی ایران از چنگال رژیم آمریکا اعلام کرد: در پی توافق انجام شده میان مقامات دریانوردی جمهوری اسلامی ایران و یونان، کشتی حامل محموله نفتی ایران پس از شش ماه توقف، آبهای یونان را به مقصد از پیش تعیین شده خود ترک کرد.
وزارت امور خارجه افزود: این کشتی که در اردیبهشت ماه سال جاری با پرچم کشورمان در آبهای بینالمللی در حال حرکت به سمت مقصد خود بود، به دلیل شرایط نامساعد جوی و نقص فنی به ناچار به بنادر یونان پناه برد و متأسفانه در اقدامی برخلاف موازین و کنوانسیونهای بین المللی، توقیف و محموله نفت آن نیز پس از مصادره جهت انتقال به آمریکا به یک کشتی تحت اجاره شرکت آمریکایی منتقل گردید.
این بیانیه خاطرنشان کرد: با مجموعه تدابیر اندیشیده شده، پیگیریهای حقوقی و قضایی و نیز مذاکرات به عمل آمده نهایتاً علیرغم اعمال فشارهای نامشروع از سوی دولت ثالث برای استمرار راهزنی دریایی، رأی دادگاه بدوی محلی در یونان مبنی بر مصادره محموله نفت ایران به نفع طرف آمریکایی در دادگاههای تجدید نظر و عالی یونان ابطال و رأی به بازگرداندن محموله صادر شد و محموله مذکور مجدداً به نفتکش ایرانی منتقل و مقدمات خروج نفتکش و محموله آن از آبهای سرزمیی یونان فراهم گردید.
وزارت امور خارجه تصریح کرد: در این چارچوب و به منظور حل موضوع، در ماههای گذشته مذاکرات و گفتگوهای فشردهای میان دو کشور ایران و یونان صورت پذیرفت و یادداشت تفاهمی میان طرفین به امضا رسید.
این بیانیه اضافه کرد: بر اساس این تفاهمنامه که در سفر نماینده دولت یونان به تهران به امضای مقامات بنادر و دریانوردی دو کشور رسید، طرفین همکاری لازم به منظور ارتقا امنیت دریانوردی را در دستور کار قرار خواهند داد. در همین ارتباط مقرر شد علاوه بر کشتی حامل پرچم جمهوری اسلامی ایران، از دو کشتی یونانی نیز که طی ماههای اخیر به دلیل دعوای حقوقی و قضایی در آبهای خلیج فارس متوقف شده بودند، بهطور همزمان رفع توقیف شده و بر این اساس هر سه کشتی به سوی مقاصد خویش حرکت کردند.
بیانیه وزارت امور خارجه تاکید کرد: اقدام یونان که با مستمسک قرار دادن رأی یک دادگاه محلی و به بهانه همکاری قضائی با آمریکا انجام شد، از همان ابتدا با مخالفت شدید جمهوری اسلامی ایران مواجه و با عنایت به اینکه این اقدام نقض حقوق بینالملل دریانوردی آزاد محسوب میشد، جمهوری اسلامی ایران اقدامات سیاسی و حقوقی گسترده ای را در راستای مقابله با آن در دستور کار خود قرار داد.