سید عزت الله ضرغامی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به وجود بیش از پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر نوارساحلی در کشور با احتساب جزایر خلیج فارس، اظهار داشت: این مهم حاکی از پتانسیل بالای کشور ما در صنعت گردشگری دریایی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه توریسم دریایی، مزیت بزرگ نسبی کشور محسوب میشود، تاکید کرد: متاسفانه تاکنون اقدامات اجرایی در زمینه ایجاد گردشگری ساحل به جزیره و نیز گردشگری دریایی فراملی بین چند کشور واقع شده در حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله امارات، قطر و عمان در حد صفر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه در دولت ایجاد گردشگری دریایی در دستور کار قرار گرفته است، بیان داشت: علاوه بر وجود ظرفیتهای گردشگری دریایی و ساحلی در آبهای خلیج فارس، جزایر و دریای عمان در جنوب کشور، دریای خزر نیز از قابلیتهای زیادی در امر گردشگری دریایی و ساحلی برخوردار است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفتههای خود با اشاره به وجود پتانسیلهای گردشگری در سواحل دریای خزر نیز گفت: بسیاری از ظرفیتهای گردشگری در دریای خزر مغفول مانده است که باید با ایجاد زیرساختهای لازم گردشگری از آنها بهره برداری کرد.
وی خاطرنشان ساخت: طی سفر اخیر به استان گلستان و بازدید از ظرفیتهای گردشگری دریایی و ساحلی جزیره آشوراده ضمن بررسی مشکلات منطقه، مسئول پروژه راه اندازی توریسم جزیره آشوراده را تعیین کردم.
وی با تاکید بر اینکه جزیره آشوراده به عنوان تنهاترین جزیره دریای خزر مطرح است، بیان داشت: این جزیره از ظرفیتهای بالایی در امر گردشگری دریایی و ساحلی برخوردار است که باید به آنها توجه کرد.
ضرغامی تاکید کرد: زمانی که به جزیره آشوراده وارد و از قایق پیاده شدم، بسیاری از قایقداران فعال در مسیر بندر ترکمن- آشوراده دورم حلقه زده و شروع به بیان مشکلاتشان در زمینه گردشگری منطقه کردند.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اذعان داشت: بعد از این سفر سعی شد بسیاری از مشکلات مطرح شده بررسی و هر چه سریعتر نسبت به رفع آنها اقدام شود.
لازم به ذکر است، ضرغامی در حالی از تعیین مسئول پروژۀ توریسم جزیره آشوراده خبر داده که یک دهه اخیر مشکلاتی زیادی بر سر راه توریسم این جزیره به دلیل مخالفتهای سازمان حفاظت محیط زیست وجود داشته است. مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست معتقدند امکان ایجاد امکانات گردشگری مدرن در این جزیره به دلیل واقع شدن آن در منطقه حفاظت شده میانکاله وجود ندارد و توریسم این جزیره باید مطابق با اصول طبیعت گردی خاص طراحی شود. همین امر باعث شده تا به سرمایه گذاری در خصوص گردشگری جزیره آشوراده طی سالهای اخیر هرگز مجوز داده نشود.