به گزارش خبرنگار مانا، دکتر عیسی گلشاهی امروز در نشست خبری که به مناسبت ایام دهه فجر در سازمان شیلات ایران برگزار شده بود در خصوص افزایش قیمت کنسرو ماهی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از سه میلیون قوطی تن ماهی روانه بازار شده است که نشان دهنده عدم کمبود در تامین آن است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران از توافق سازمان شیلات ایران با سندیکای کنسرو کشور برای خودداری از عرضه تن ماهی با قیمت بیش از ۳۰ هزار تومان خبر داد.
به گفته وی، عرضه عمومی تن ماهی ۱۸۰ گرمی در روغن گیاهی در شش ماهه اول ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است و در سه ماهه سوم سال با یک روند کاهشی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
دکتر گلشاهی تصریح کرد: البته کنسروهای تن ماهی که با شرایط خاص مثلا در روغنهای زیتون و کنجد تهیه میشوند از قیمت بالاتری برخوردارند که البته این گونه کنسروها تنها ۵ درصد از مجموع کنسروهای تن ماهی تولید شده کشور را تشکیل میدهند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران در قیمت تمام شده یک کالا عوامل متعددی از جمله روغن و قوطی فلزی تاثیر گذار هستند که باید همه آنها مورد بررسی قرار بگیرد درباره تن ماهی نیز مهمترین این عوامل قیمت ماهی است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی با کمبود روغن مورد نیاز برای تهیه فرآورده روبهرو بودند که عرضه آنها را کاهش و قیمتها را بالا بردند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهداف فائو و سازمان شیلات که مساله امنیت غذایی در دستور کار آنها قرار دارد، لذا کنترل قیمت آبزیان و جلوگیری از افزایش بیرویه آنها برای توسعه غذای سالم بین مردم، همواره مورد توجه سازمان شیلات ایران قرار دارد.
دکتر گلشاهی همچنین خاطرنشان ساخت: در سال ۹۹ شرکتهای کنسروسازی داخلی، ماهی قزلآلا را با کیفیت بسیار خوب، کنسرو کرده و برآورد ما این است که سه میلیون تن قوطی کنسرو توسط این کارخانهها وارد بازار شده است.