به گزارش مانا، محمدعلی محمد میرزاییان با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در دوران تحریم و شیوع ویروس کرونا شرایط جدیدی را تجربه کرد و به طور حتم بخش صادرات غیرنفتی نیز از این قضیه مستثنی نبود و فشارها بیش از پیش افزایش یافت، اظهار کرد: باید تعامل بسیار خوبی بین مدیران دریایی و بندری، صادرکنندگان و مسئولان گمرکی کشور وجود داشته باشد تا در چنین مقطع زمانی بتوان با همکاری هرچه بیشتر و بهتر فضا را به گونهای پیش برد که بر فشارهای اقتصادی وارده غلبه کرد و با تسهیل امور اجازه نداد اقتصاد کشور از پا درآید.
وی با بیان اینکه وضعیت صادرات و واردات در چنین شرایطی تقریباً مشابه است، خاطرنشان کرد: برای بهبود عملکرد در حوزه صادرات و واردات ضرورت دارد، ترخیص کالا سریعتر از قبل انجام شود و به این مسأله توجه جدی داشت.
نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه سرعت مناسب تخلیه و بارگیری در بنادر کشور، روند صادرات را روان کرده است، گفت: هرچند در برخی مناطق و بخش ها شاهد نارضایتی از سوی صادرکنندگان هستیم و در این راستا مسئولان گمرک باید توجه بیشتری در این زمینه داشته باشند و موجب ارتقای وضعیت صادرات در این مقطع زمانی شوند.
میرزاییان با تأکید بر اینکه بهبود وضعیت صادرات و واردات، تنها مربوط به یک بخش نیست، عنوان کرد: اتصال ریل به بنادر یکی از مهمترین الزامات افزایش سرعت جابجایی کالا است و به طور حتم موجب کاهش هزینه ها، افزایش سرعت حمل و نقل و کاهش مدت زمان انتقال کالا و در نهایت رقابت پذیری در بازارهای هدف می شود.
وی افزود: افزایش سرعت صادرات کالا مسألهای است که باید از جانب تمامی دستگاهها مورد توجه قرار گیرد و اگر قصد داریم با فعالان اقتصادی دنیا در بازارهای هدف مشترک رقابت کنیم باید علاوه بر بسته بندی مطلوب، سرعت جابهجایی بار را از مراکز تولیدی خود به بنادر و سپس به مقصد نهایی افزایش دهیم.
نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه اقتصاد کشور در این مقطع زمانی حساس نیازمند ارزهای صادراتی است، اظهار کرد: ارتقای سرعت صادرات کالا از بنادر ایران بهترین راه حل برای بهبود وضعیت صادراتی کشور است و موجب خواهد شد تا انگیزۀ فعالان اقتصادی افزایش یابد.
میرزاییان ادامه داد: ایجاد مراکز تولیدی و ارزش افزودهای در پسکرانه بنادر یا به نوعی بنادر نسل سوم یکی از مهم ترین اقدامات برای افزایش سرعت صادرات است و مسیر جابهجایی بار را کوتاه می کند، اما در عین حال باید زیرساختهای مناسب در حوزه حمل و نقل برای توسعه صادرات ایجاد شود و بنادر به عنوان مهم ترین معبر صادرات کالا از کشور باید بیشتر از هر زمانی در مقطع زمانی حساس کنونی که کشور از فشارهای ناشی از کرونا و تحریم رنج می برد مورد توجه قرار دهد.