دبیرکل «آیمو» در مراسم روز جهانی دریانوردی در کلمبیا:
مشارکت زنان در جامعه دریایی، به نتایج بهتر اقتصادی و اجتماعی منجر می شود
دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی با اشاره به شعار این سازمان در سال ۲۰۱۹ مبنی بر «توانمندسازی زنان در جامعه دریایی» تأکید کرد: این سازمان به عنوان بخشی از خانواده سازمان ملل متحد از برنامه اهداف توسعه پایدار از جمله توانمندسازی همه زنان و دختران در مشاغل دریایی پشتیبانی میکند.
به گزارش مانا، دبیرکل آیمو در افتتاحیه مراسم روز جهانی دریانوردی در شهر ساحلی کارتاگنای کلمبیا که محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانودی کشورمان در صدر هیئتی در این مراسم شرکت کرده است ، خاطر نشان کرد: آیمو در نظر دارد در سال ۲۰۱۹، سهم مهم و قابل توجه زنان دریانورد در سراسر جهان را ترویج کند و به طور جدی پیشرفت در آینده و توانمندسازی زنان در همه حوزههای دریایی را ارتقا دهد.
کی تاک لیم تصریح کرد: بسیار واضح است که بهبود مشارکت زنان در جامعه، به نتایج بهتر اقتصادی و اجتماعی منجر میشود. این موضوع در مورد جامعۀ دریایی نیز صادق است.
وی افزود: برای آیمو بسیار مهم است زنان در همه سطوح بخش دریایی از دسترسی برابر به فرصت ها برخوردار شوند ، بنابراین تصورات سنتی را به چالش می کشد و اجازه می دهد تا صنعت حمل و نقل جهانی با استعداد ترین افراد را به خدمت بگیرد.
دبیرکل آیمو همچنین تأکید کرد: به موازات فرصتها و چالشهای حضور گستردهتر زنان در مشاغل دریایی، همانند گذشته، موضوعات دیگر در چارچوب وظایف اصلی آیمو از جمله پیشبرد حمل و نقل ایمن، محیط زیست پاک و دریانوردی کارآمد و پایدار، نیز ترویج می شود.
وی با بیان اینکه رویداد جهانی موازی روز دریانوردی بستری را فراهم می کند تا ذینفعان مهم جامعۀ دریایی گرد هم آیند و درمورد موضوعات مهم متقابل بحث کنند، گفت: در راستای مضمون شعار امسال آیمو، رویداد موازی سال ۲۰۱۹ توجه ویژه ای به موضوعات مربوط به زنان در جامعه دریایی داشته و مسائل مرتبط را گسترده تر بیان می کند.
بر اساس این گزارش، مراسم روز جهانی دریانوردی از تاریخ پانزدهم تا هفدهم سپتامبر ۲۰۱۹ در کشور کلمبیا و در شهر کارتاگنا برگزار می شود. مطابق برنامه اعلام شده در این مراسم، سخنرانی ها و همایش ها در سه پنل مجزا دسته بندی شده اند: پنل اول به تأثیر حضور زنان بر جامعه دریایی و فرصت ها و چالش های این حوزه میپردارد؛ پنل دوم مربوط به اهداف توسعه پایدار مرتبط با مدیریت اقیانوس از منظر دریایی است و در پنل سوم، به موضوع انقلاب صنعت دریایی در عصر فنّاوری جدید پرداخته می شود.