محمدرضا شمسایی در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: درصورت مشاهده ساخت و ساز در محدوده و بستر رودخانه کارون ، موضوع به مراجع قضایی ارجاع می شود.
وی با اشاره به وجود برخی سازه های بتنی در حاشیه رودخانه کارون و تبدیل اراضی بستری این رودخانه به کشت محصولات کشاورزی افزود: در سیلاب اخیر بخشی از اراضی کشاورزی در محدوده کارون دچار آبگرفتگی شد.
شمسایی افزود: اگر چنانچه از سال های قبل جلوی تعرض ها به رودخانه کارون گرفته می شد هم اکنون شاهد آبگرفتگی اراضی کشاورزی نبودیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه در شورای کیفی رودخانه کارون بارها موضوع ساخت و سازهای غیرقانونی در حاشیه رودخانه کارون مطرح می شد افزود:در سال های اخیر تعلل و کوتاهی در اجرای قانون و تعرض به بستر رودخانه کارون ، وضعیت زیست محیطی کارون را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.
وی با بیان اینکه مجوز تخریب چند سازه در محدوده بستر کارون اخذ شده است افزود: در آینده با هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز و غیرقانونی برخورد قانونی و قهری خواهد شد.
شمسایی افزود: تجاوز به حریم رودخانه کارون به گونه ای است که با بروز هر سیلاب معمولی، اراضی زیادی زیرآب می رود و این پذیرفتنی نیست.
کارون که به مثابه شاهرگ حیاتی خوزستان است پس از مشروب کردن اراضی کشاورزی استان در خرمشهر به اروندرود ملحق می شود و سپس راهی خلیج فارس می شود.
این رودخانه که تا دهه 30 قابل کشتیرانی بود در سال های اخیر با بحران های زیست محیطی ، شوری آب ، رسوب گذاری ، کاهش عمق ، افزایش آلاینده ها و انتقال آب از سرشاخه ها روبرو بوده است.
در سال آبی جاری به برکت بارش های مناسب ، کارون چند بار طغیان کرد.