جلیل مختار در گفتوگو با خبرنگار مانا در خوزستان افزود: پیشروی آب شور خلیج فارس به سمت رودخانههای اروند و بهمنشیر، کشاورزی و نخلستانهای دو سوی این آبراهها را تهدید میکند و باید فکری در این زمینه کرد تا مردم کمتر آسیب ببینند.
وی گفت:برای رفع این مشکل نیاز به تکمیل سد مخزنی و ساخت شبکههای زهکشی و آبیاری در روستاهای نزدیک سواحل اروندرود و بهمنشیرهستیم تا نگرانیها کاهش یابد.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: درصورت افزایش روند شوری آب اروندرود و بهمنشیر که متصل به خلیج فارس هستند، شاهد مهاجرت روستاهای همجوار و به خطر افتادن معیشت آنان خواهیم بود.
مختار با بیان اینکه در مواقعی شوری آب اروندرود و بهمنشیر به هشت هزار میرسد افزود: هم اکنون بسیاری از نخلستانهای منطقه به علت شوری بیش از حد آب خشک شده و بازدهی برخی از نخیلات کاهش یافته است.
نماینده مردم آبادان و در مجلس شورای اسلامی کاهش رهاسازی آب از سدهای بالادست را در کاهش شوری آب اروندرود و بهمنشیر مؤثر خواند و افزود: در سالهای اخیر به علت خشکسالی و کاهش روان آبها، شوری آب این رودخانهها افزایش و میزان صید و تخم گذاری ماهیان فصلی همچون "صبور" کاهش یافته است.
مختار افزود: زمانی آب آشامیدنی جزیره آبادان از اروندرود تأمین میشد ولی سالهاست به علت افزایش شوری آب، این امکان از دست رفته است و اراضی بسیاری از مناطق پیرامونی به شورهزار تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه اروندرود با مشکلات و آلودگیهای زیست محیطی زیادی روبهرو است بیان کرد: در سفر قریب الوقوع دکتر پزشکیان به خوزستان چالشهای اروندرود مورد بررسی قرار میگیرد که مهمترین آن شوری آب و لایروبی آن خواهد بود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: بخش مهمی از پسابهای صنعتی، نفتی و خانگی بنادر جنوبی عراق به خصوص بصره و فاو و آبادان به اروندرود میریزد.
اروندرود آبراه مشترک ایران و عراق است و طول آن حدود ۸۰ مایل دریایی است.