احمدرضا لاهیجان زاده درگفتگو با خبرنگار مانا افزود: پس از بارندگی های پاییزی همه مساحت چهارهزارهکتاری این تالاب که نقش مهمی در بهبود چرخه حیات و تعدیل آب و هوای منطقه دارد، آبگیری شده است .
وی گفت: با احیاء این تالاب مهم که در ردیف چهارتالاب مهم استان خوزستان به شمار می رود، هزاران پرنده در این تالاب برای تخم ریزی و زمستان گذرانی فرود آمدند.
تالاب بامدژ یکی از تالابهای پنجگانه و بزرگ استان خوزستان و مقصد گردشگران اکوتوریسم داخلی و خارجی است. همچنین این تالاب یکی از توقفگاههای پرندگان مهاجر از سیبری و شرق آفریقا است.
براساس مطالعات انجام شده از ۱۳۴ گونه گیاهی تالاب بامدژ میتوان به خارشتر خزری و ایرانی، ترنجبین، شیرینبیان، خار پنبه، شاهتره، گل گاوزبان، پونه، کُنار، تاجخروس، نی، گا گله اشاره کرد.
بیش از ۴۰ گونه حیوانی شامل پستاندارانی همچون روباه، شغال، خرگوش، گرگ، کفتار، سمور، خفاش، خارپشت ایرانی و ماهیانی همچون کپور، شربت، بنی، حمری، بیاح وخزندگان و دوزیستانی همچون قورباغه، وزغ، لاکپشت لاک نرم، جکوی و مارآبی در تنظیم اکوسیستم بامدژ نقش دارند.
تالاب بامدژ همیشه دارای آب شیرین است و توسط رودخانه شاوور، طغیانهای رودخانه دز، کرخه و آبهای اضافی اراضی کشاورزی اطراف آبگیری میشود، ارتفاع آن ۲۵ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد و سیمای طبیعی پیرامون تالاب را دشتهای سیلابی و اکوسیستمهای خشک دشتی تشکیل میدهد.
این تالاب در میان چشماندازهای منطقه نمونه منحصربهفردی است و خرمی و سرسبزی آن از چشماندازهای زیبای طبیعی است که نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
تناوب و توالی رویشگاههای گیاهی با آب و خشکی برای شمار زیادی از پرندگان مهاجر شرایط مطلوب و مطمئنی برای زندگی، آشیانه، تخمگذاری، تغذیه و زمستانگذرانی فراهم میکند.
از انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی این منطقه میتوان به انواع مرغابیسانان، آبچلیک، حواصیل اردک سرسبز، عروس غاز، قو، باکلان، باکلان کوچک و آنقوت اشاره کرد.
شایان ذکر است، بارندگی های پاییزی امسال در خوزستان حیات تازه ای به دو تالاب شادگان در جنوب خوزستان که مساحت آن حدود 450هزار هکتار است و همچنین تالاب هورالعظیم با 300هزار هکتار در غرب خوزستان بخشیده است.
حجم زیادی از سیلاب های اخیر وارد تالاب های شادگان وهورالعظیم شده است.