۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲

چابهار پایین ترین رتبه شاخص توسعه انسانی را دارد

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند درمجلس گفت: این منطقه با توجه به ظرفیت های اقتصادی که دارد، متاسفانه پایین ترین رتبه در شاخص توسعه انسانی راداراست.
نویسنده: سپیده یوسفی
کد خبر: ۷۴۰۸۳
چابهار پایین ترین رتبه شاخص توسعه انسانی را دارد
به گزارش خبرنگار پارامانی مانا عبدالغفور ایران نژاد در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به موقعیت جعرافیایی چابهار گفت: چابهارو کنارک به عنوان دروازه توسعه شرق کشورو با دارابودن تنها بندر اقیانوسی، مرز زمینی با کشور پاکستان دارای فرصت های اقتصادی حائز اهمیت است.
وی افزود: این منطقه دارای 310 کیلومتر مرزآبی و متصل به آبهای اقیانوس هند است که این امر نشان از ظرفیت‌های اقتصادی از جمله گردشگری، کشاورزی ترانزیت، حمل ونقل کالا تجارت و استقرار صنایع بزرگ نظیر پتروشیمی، فولاد و معادن دارد.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس با اشاره به خط ریلی تصریح کرد: با توجه به محرومیت منطقه ایجاد فرصت های شغلی باید در دستورکار قرار بگیرد؛بنابراین باوجود خط ریلی که از غرب قصرقند و شرق نیکشهر می گذرد، انتظار می رود این دو منطقه جز مناطق ویژه اقتصادی به شمار آیند.
ایران نژاد در این باره ادامه داد: منطقه آزاد، تجاری و صنعتی و دو بندر شهید بهشتی و کلانتری و چهارده بندر صیادی تخلیه در حوزه ای صید و شیلات از فرصت‌های مهم اقتصادی این منطقه تلقی می‌شود.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند درمجلس، اظهار داشت: ظرفیت بالایی ترانزیت تجاری و ارتباط با کشورهای حاشیه اقیانوس هند، ایجاد منطقه آزاد مشترک میان ایران و افغانستان در سیستان، توسعه مناطق آزاد چابهار از دیگر پتانسیل های اقتصادی در این مناطق به شمارمی‌آیند.
وی ادامه داد: این منطقه با توجه به ظرفیت های اقتصادی که دارد، متاسفانه پایین ترین رتبه در شاخص توسعه انسانی راداراست.
ایران نژاد با اشاره به اینکه آب شرب بهداشتی و سالم درشهر و رستاها کمتراز21 درصد است،خاطرنشان کرد: 79 درصد مردم در کنار آب های بیکران اقیانوسی بعد از گذشت سالها تشنه هستند.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند درمجلس افزود: بررسی و احداث آب شیرین کن با ظرفیت دست کم یک میلیون مترمکعب آب برای تامین آب شرب برای 500 هزار نفر، در افق پنجاه ساله بیش از 60 هزار هکتار اراضی حاصلخیز کشاورزی و ده ها کارخانه در حوزه چابهار و کنارک و استان سیتان و بلوچستان از ضرورت های مهم تلقی می شود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار