به گزارش خبرنگار مانا، داوود چگنی با اعلام این خبر به رسانهها به بارگیری همزمان محمولات صادراتی مواد معدنی و شیمیایی به وسیله سه فروند کشتی در این بندرگاه اشاره کرد و بیان داشت: در صورت اتمام فرآیند بارگیری این کالاها جمعاً به وزن بیش از ۱۰۰ هزار تُن محمولاتی مشتمل بر کنسانتره آهن و کلینگر به مقاصد خارج از کشور ارسال خواهند شد.
وی با اشاره به پهلوگیری چهار فروند کشتی دیگر به منظور بارگیری محمولات فولادی به وزن ۸۵ هزارتُن گفت: این کشتیها محصولات فولادی تولیدی شرکتهای داخلی کشور را به کشورهای منطقه حمل میکنند.
چگنی همچنین به مشارکت بخش خصوصی در مکانیزه سازی فرایند تخلیه و بارگیری کالاهای مواد معدنی و شیمیایی اشاره کرد و اظهار داشت: با انعقاد قرارداد سرمایهگذاری به ارزش ۲۴ میلیارد ریال، ضمن استاندارد سازی عملیات تخلیه و بارگیری و بهبود شاخصهای عملیات بندری، ظرفیت این پایانه به ۱۰ میلیون تُن در سال افزایش مییابد.
به گفته معاون اموربندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان، با مکانیزه سازی فرآیند تخصصی تخلیه و بارگیری مواد معدنی و شیمیایی، علاوه بر افزایش سرعت تخلیه و بارگیری محمولات، از اتلاف کالا و آلودگی محیط زیست جلوگیری میشود.
بندر امام خمینی در سواحل خورموسی با ظرفیت تخلیه و بارگیری ۶۰ میلیون تُن انواع کالا در سال، دومین بندر عملیاتی جمهوری اسلامی ایران پس از بندر شهید رجایی در استان هرمزگان است.