به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، سید پرویز محبی در جمع خبرنگاران در این ارتباط گفت: در آبهای استان هرمزگان طبق بررسیها و کارشناسی موسسه تحقیقات شیلات ایران، بالغ بر دومیلیون تن ذخیره فانوس ماهیان وجود دارد که امکان برداشت سالانه بین 300 تا400 هزار تن از آن وجود دارد.
وی افزود: این در حالی است که از ابتدای صید تجاری آن در سال 1387 در استان تاکنون تنها نزدیک به 60 هزار تن از این میزان برداشت شده است.
مدیرکل شیلات هرمزگان ادامه داد: با توجه به اینکه برداشت از این آبزیان مستلزم شناورهای دارای قابلیت صید درعمقهای بالای دویست متر است، سرمایهگذاران اقدام به خرید و ساخت این شناورها با قابلیت مذکور میکنند.
محبی با تاکید بر اینکه معمولا شناورهای خریداری شده برای این امر از کشورهای اروپایی، چین و ژاپن است، بیان کرد: تمام صید و محصولات این شناورها برای کشور ایران و سرمایهگذاران ایرانی است و تنها خود شناور از کشورهای خارجی خریداری شده است.
مدیر کل شیلات هرمزگان خاطر نشان کرد: طبق برنامه ششم توسعه میزان صید فانوس ماهیان کشور باید سالانه به بالای 70 هزار تن برسد.
وی تاکید کرد: عمر مفید این ماهیان کمتر از دوسال بوده که در صورت عدم برداشت، این سرمایه ملی و انحصاری به هدر میرود.
محبی تاکید کرد: با صید این میزان از ذخایر برآورد شده و قابل برداشت استان، کشور در زمینه تولید پودر ماهی و تامین مواد اولیه این کارخانجات به خودکفایی خواهد رسید.