به گزارش خبرنگار مانا اسحاق جهانگیری در اجلاس بین المللی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA) در چابهار بیان کرد: مهمترین جابجایی حاصل از اجلاس آیورا آن است که سهم آسیا در اقتصاد جهانی بیشتر خواهد شد و سهم آنتلاتیکی ها در منطقه کمتر می شود.
وی ادامه داد: تفکر ایجاد اتحادیه همکاری منطقه ای حاشیه اقیانوس هند مبتنی بر آینده نگری توسعه منطقه و آسیای میانه است که 20 کشور مهم اطراف اقیانوس هند از سه قاره آفریقا آسیا و اقیانوسیه در این اتحادیه دور هم جمع شده اند.
جهانگیری اذعان کرد: کشورهای زیر مجموعه این اتحادیه اعم از بخش خصوصی و مناطق آزاد و سایر سازمان هایی که می توانند در توسعه فعالیت های اقتصادی مشارکت داشته باشند، برگزاری چنین اجلاس هایی را برنامه ریزی می کنند لذا امید است بتوان در پیشبرد اهداف عالی این اتحادیه نقش موثری ایفا کرد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش درآمد سرانه مردمی که در حاشیه اقیانوس هند زندگی می کنند از مهمترین اهداف کشورهای عضو آیورا است و اجلاس چابهار نیز می تواند در این راه تاثیر بسزایی بگذارد.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: باید با تقویت همکاری های علمی آموزشی، فناوری و تحصیلات برای سرمایه گذاری و حضور موفق تر بخش خصوصی در اولویت و توجه جدی داشت لذا در همین راستا ایران آمادگی دارد تا در بخش اصلی فعالیت های اقتصادیش به شرق نگاه کند و با کشورهای اطراف اقیانوس هند تعاملات و معاملات بیشتری داشته باشد.
وی افزود: ایران پتانسیل و ظرفیت های فراوان دارد که برخورداری از هشت درصد ذخایر نفتی و 18 درصد ذخایر گازی یکی از مهمترین کشورهایی است که منابع فراوانی دارد و در ذخایر معدنی نیز جزء 10 کشور اول است همچنین ایران از نیروی جوان و تحصیل کرده نیز برخوردار است به گونه ای که با داشتن بیش از چهار میلیون دانشجو موقعیت استراتژیکی را برای همه کشورهای اطراف ایقانوس هند فراهم کرده تا با بهره گیری از این پتانسیل ها ترانزیت کالا و توسعه صادرات داشته باشند
اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه امروز شرایط توسعه فراهم شده و بعد از توافق هسته ای کشور بیشتر نیازمند سرمایه گذاری است خاطرنشان کرد: امروز در بخش نفت گاز و پتروشیمی بیش از 200 میلیارد دلار و در بخش صنایع معدنی و پتروشیمی ده ها میلیارد دلار پیش بینی شده که در طول سال های آینده در ایران انجام می شود و این مقوله فرصت مهمی را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: مناظق آزاد ایران از ویژگی های بالایی برخوردار هستند و چابهار نیز نقطه مهم و استراتژیک ایران برای ارتباط با آب های آزاد به شمار می رود که برای آن نیز برنامه های مهم توسعه ای پیش بینی شده است امیدواریم کشورهای اطراف اقیانوس بخصوص هندوستان که علاقه مند به کار با آسیای میانه هستند برای سرمایه گذاری وارد عمل شوند.
معاون اول رئیس جمهور در پایان گفت: خط لوله گاز به زودی به چابهار متصل خواهد شد و با انتقال گاز طبیعی نیز واحدهای پتروشیمی در محل مستقر می شوند همچنین راه آهن چابهار به آسیای میانه نیز به زودی متصل می شود که با توجه به این برنامه ها امید است در این اجلاس بتواند به توافق های بزرگ رسید و همکاری های مهمی حاصل شود، علاوه بر آن باید جاذبه هایی فراهم شود که آسیا کانون توسعه دنیا شود.