به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، محمد پورکاظمی دربوشهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این موسسه تحقیقاتی نقش مهمی در فعالیتهای علوم شیلاتی دارد اظهار داشت: نخستین پژوهشکده میگوی کشور تحت عنوان تولید میگوی عاری از بیماری در بوشهر راهاندازی شد.
وی با اشاره به تولید مولد میگوی عاری ازبیماری در پژوهشکده میگوی استان بوشهر گفت: در پژوهشکده میگوی کشور مستقر در بوشهر متخصصان علوم شیلاتی چهار هزار مولد میگوی عاری از بیماری تولید کردند این درحالی است که قرار بود دو هزار مولد تولید شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه بخشی از این مولدهای تولیدی به بخش خصوصی داده شد افزود: نتایج ثبت شده از این بخش رضایت بخش بوده است.
پورکاظمی با اشاره به تدون پروژه سند ملی اصلاح نژاد میگو ادامه داد: این پروژه از مهمترین برنامه پژوهشکده تحقیقات میگوی کشور است که در این راستا با یکی از متخصصان میگودر برزیل برای حضور درایران و و سفر به بوشهر درهفته آینده هماهنگی شده است.
وی یادآورشد: پس از بازدید از مراکز تکثیر و تولید و پرورش کارگاه آموزشی سند ملی اصلاح نژاد با افق 15 ساله باهمکاری محققان علوم شیلاتی تدوین می شود.
پورکاظمی گشت تحقیقاتی برای برآورد ذخایر دریایی را مورداشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: این گشت دریایی و تحقیقاتی از استان هرمزگان فعالیت خود را شروع کرده است و در زمان حاضر در آبهای سیستان و بلوچستان حضور دارد.
وی افزود: به زودی گشت دریایی تحقیقاتی شیلات در حد فاصل بوشهر و بندرعباس قرار می گیرد و براساس برنامه ریزی تا یک ماه آینده کشتی تحقیقاتی فردوس یک برای بررسی آخرین وضعیت ذخایر دریا وارد آبهای استان بوشهر می شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور افزود: یکی از نگرانی های محققان علوم شیلات آلودگی های صنایع نفت و پتروشیمی در دریا و آسیب جدی که به ذخایر وارد می کند است.
وی تصریح کرد: در همین خصوص طرح جامعی برای ارزیابی اثرات و خسارت آلودگی های ناشی از ضایعات نفتی و پتروشیمی بر اکوسیستمهای آبی، آبزیان و جامعه صیادی در حال تدوین است.
پورکاظمی اضافه کرد: در کنار توسعه صنایع نفت توجه به حفظ ذخایر دریا و تولید محصول سالم برای نسلهای آینده ضروری است.