۱۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴

همکاری منطقه ای برای مقابله باکشند قرمزدرخلیج فارس

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: پدیده کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی یکی از حوادث طبیعی دریایی است که اثرات مخربی برای محیط زیست به دنبال دارد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۸۲۰۱
همکاری منطقه ای برای مقابله باکشند قرمزدرخلیج فارس
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: پدیده کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی یکی از حوادث طبیعی دریایی است که اثرات مخربی برای محیط زیست به دنبال دارد.
پروین فرشچی ادامه داد: افزایش دمای آب و نیز ریخته شدن فاضلاب ها به دلیل به دریا ها از جمله مهمترین عوامل به وجود آمدن پدیده کشند قرمز است.
وی تاکید کرد: افزایش دما و یا ورود فاضلاب به آب دریا کاهش اکسیژن موجود در آبها و پدیده شکوفایی جلبکی را در پی دارد که باعث از بین رفته های گونه های با ارزش دریایی خواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این امر حتی زیبا شناختی مناطقی از خلیج فارس را نیز به شدت تهدید می کند یادآور شد: هر ساله چندین بار شاهد وقوع این پدیده مخرب زیستی محیطی در آبهای خلیج فارس هستیم.
امسال کشند قرمز نداشته ایم
وی با بیان اینکه سال گذشته سه مرتبه گزارش بروز شکوفایی جلبکی درآبهای خلیج فارس را داشتیم، خاطرنشان کرد: امسال تاکنون گزارشی مبنی بر بروز این پدیده نداشته ایم.
وی خاطرنشان ساخت: در راستای مقابله با پدیده کشند قرمز کمیته ای متشکل از وزارت نیرو، دانشگاه ها، سازمان شیلات و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شده است.
به گفته فرشچی در این کمیته سعی می شود تا همکاریهایی مشترک در سطح ملی برای مقابله با این پدیده مخرب زیست محیطی صورت گیرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: همچنین برای مقابله با این پدیده همکاری های منطقه ای با کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس در حال انجام است.
وی یادآور شد: یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با کشندقرمز این است که وزارت نیرو با ساخت تصفیه خانه از ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی به صورت خام به دریاها جلوگیری کند.
وی در ادامه گفته های خود بیان کرد: در کمیته تشکیل یافته برای مقابله پدیده کشند قرمز عوامل وقوع این پدیده به صورت علمی بررسی و راهکارهای جلوگیری از مواجهه با آن به وجود خواهد آمد.
برگزاری کارگاه مقابله با کشند قرمز در بندر عباس
فرشچی اذعان داشت: ماه گذشته کارگاه منطقه ای در بندر عباس با همکاری موسسه تحقیقات شیلات ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان برگزار شد.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران برگزاری چنین کارگاه های نقش بسیار موثری در روند جلوگیری از بروز شکوفایی جلبکی خواهد داشت.
وی همچنین متذکر شد: در این کارگاه در خصوص نحوه نمونه برداری از شکوفایی جلبکی و نحوه شناسایی آن آموزش هایی به شرکت کنندگان داده شد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: باید توجه داشت بدون همکاری کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس و دریای عمان امکان اینکه بتوانیم از بروز چنین پدیده مخرب زیست محیطی جلوگیری کنیم وجود نخواهد داشت.
فرشچی بیان کرد: در این راستا راپمی (کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان) همکاری های خوبی در زمینه مقابله با پدیده کشند قرمز صورت گرفته است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: بتوانیم با برنامه ریزی های صورت گرفته و از طریق مشارکت ملی و منطقه ای به وجود آمده از آبزیان خلیج فارس در مقابل کشند قرمز حفاظت کنیم.
ارسال نظرات
آخرین اخبار