پروین فرشچی در گفتگو با خبرنگار مانا اعلام کرد: هم اکنون فعالیت آب شیرین کن ها در استان های ساحلی جنوب کشور به عنوان یکی از معضلات زیست محیطی مطرح است.
وی ادامه داد: به همین دلیل نظارت سازمان حفاظت محیط زیست همواره بر فعالیت این تاسیسات برای جلوگیری از ورود هر گونه آلودگی به دریاهای کشور انجام می شود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اذعان داشت: هم اکنون دستور العمل ایجاد آب شیرین کن ها از سوی سازمان محیط زیست تدوین شده است.
به گفته وی، ایجاد تاسیسات آب شیرین کن در استان های ساحلی بدون اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست امکان ندارد.
فرشچی یادآور شد: آب شیرین کن هایی که در گذشته احداث شده اند به طور مداوم از سوی کارشناسان محیط زیست مورد بازرسی قرار می گیرند تا تاثیرات محیط زیستی آنها مشخص شود.
وی عنوان کرد: اینکه در آب شیرین کن ها از چه تکنولوژی هایی استفاده شود که کمتر به محیط زیست آسیب وارد شود از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار اخذ شده هم اکنون 35 آب شیرین کن در سواحل جنوبی کشور فعالیت می کنند.
وی در ادامه بیان کرد: به زودی با تقاضاهای بیشتری برای تاسیس واحدهای آب شیرین کن روبه رو خواهیم بود چرا که کشور هم اکنون با پدیده ای تحت عنوان بحران کم آبی روبه رو شده است و به هر ترتیب که شده باید آب مورد نیاز تامین شود.
فرشچی تصریح کرد: آب شیرین کن ها بیشتر در مناطق جنوبی کشور از جمله بندرعباس، قشم، کیش، عسلویه و چابهار وجود دارند.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در حال حاضر تقاضاهایی نیز از استان های شمالی کشور برای ایجاد آب شیرین کن داشته ایم.
وی در ادامه گفت: بر این اساس قرار است به زودی یک واحد آب شیرین کن در شهرستان ساحلی نکا آغاز به کار کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بدون شک از این پس شاهد افزایش به کارگیری واحدهای آب شیرین کن در شهرستانهای ساحلی شمال کشور خواهیم بود.
فرشچی اذعان داشت: نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قبل و بعد از احداث این واحدهای آب شیرین کن همچون شهرستاهای ساحلی جنوبی به طور مرتب انجام خواهد شد تا از آلودگی احتمالی آبهای خزر جلوگیری به عمل آید.
وی بیان کرد: حدود 43 درصد آب شیرین کن های جهان در خلیج فارس ایجاد شده که نزدیک به 30 درصد آنها دارای فناوری اسمز معکوس است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست متذکر شد: در میان کشورهای منطقه، کویت و قطر، بیش از 90 درصد آب شیرین خود را از سامانه های نمک زدایی آب دریا تأمین می کنند.
به گفته فرشچی، همچنین امارات متحده عربی، حدود 80 درصد و بحرین و عمان و عربستان سعودی در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در میان کشورهای منطقه، ایران کمترین میزان شیرین سازی آب دریا برای تأمین آب شیرین مورد نیاز خود را دارد، یادآور شد: بیشتر آب شیرین کن های فعال در ایران مبتنی بر فناوری اسمز معکوس است.