به گزارش خبرنگار مانا، داود میرشکار در نشست خبری در محل سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: گزارشی از سفیدشدگی آبسنگ های مرجانی در برخی جزایر جنوبی کشور از جمله خارک، خارکو، نایبند، تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی و چابهار داشتیم که بر این اساس گروهی برای پایش وضعیت مرجان ها تشکیل و به محل اعزام شدند.
مدیر کل دفتر سواحل و زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان کرد: ورود به تنب بزرگ و کوچک به علت برخی ملاحظات با تاخیر انجام شد اما بررسی ها نشان داد که 43 درصد از آبسنگ های مرجانی جزیره کیش سفید شدند.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: سفید شدگی شاخصی برای ارزیابی سلامت آبسنگ های مرجانی است زیرا برخی از آنها کاملا سفید نشده اند از این رو امکان برگشت آنها بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: براین اساس پایش در دو مرحله انجام می شود یکی در شرایط بروز پدیده و دیگری زمانی که هوا تا حدودی خنک شده باشد تا ببینیم چند درصد از مرجان هابازگشته اند.
میرشکار افزود: در سه منطقه شرق و غرب جزیره خارکو و شمال جزیره خارک نیز بررسی انجام شد که نشان داد مرجان های بخش شرقی و شمالی جزیره خارک در سلامت مناسب به سر می برند اما غرب جزیره خارکو به علت ساکن بودن جریان های آبی و افزایش دما حدود 40 درصد از مرجان ها سفید شده اند.
وی گفت: بررسی در چابهار نیز نشان داد حدود 50 درصد آبسنگ های مرجانی این جزیره نیز سفید شده اند که بیشترین علت آن فعالیت های انسانی و تا حدودی کدورت آب اعلام شد.
مدیر کل سواحل و زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: پایش ها و بررسی ها به منظور کنترل وضعیت مرجانهای خلیج فارس و دریای عمان همچنان ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، در این راستا از نیروهای ادارات کل محیط زیست استان های ساحلی جنوبی نیز بهره می گیریم.