۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶

افزایش دریاروی شناورهای صیادی در اقیانوس هند

از سوی کشورهای عضو کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند (IOTC) تلاش ها برای حفظ ذخایر تن ماهیان اقیانوس هند ادامه دارد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۷۵۰۹
افزایش دریاروی شناورهای صیادی در اقیانوس هند
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران به مانا گفت: چندی پیش دبیر اجرایی کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند از بنادر چابهار بازدید به عمل آورد.
محسنعلی گلشنی ادامه داد: در سفر ایشان به چابهار جلساتی با محوریت امنیت دریایی، ایمنی دریایی، روش های ماهیگیری مسئولانه با هدف حفظ ذخایر تن ماهیان اقیانوس هند برگزار شد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران افزود: همچنین در این جلسه مقرر شد برنامه های آموزشی برای صیادان با محوریت آموزش صیادی به منظور حفظ ذخایر آبزیان اقیانوس هند تداوم داشته باشد.
وی گفت: صیادان می توانند با استفاده از ابعاد تور استاندارد نسبت به حفظ ذخایر آبزیان اقیانوس هند در هنگام صیادی اقدامات لازم را انجام دهند.
گلشنی با اشاره به اینکه مسیرهایی که شناورهای صید تن ماهیان در اقیانوس هند تردد می کنند، محدودیت دارد، اظهار داشت: به منظور کنترل این شناورها سیستم های رهیاب روی آنها نصب شده است.
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران خاطر نشان ساخت: در مجموع از سوی سازمان شیلات ایران نظارت کاملی بر صیادان تن ماهیان اقیانوس هند وجود دارد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران گفت: از سوی کشورهای عضو کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند تلاش ها برای حفظ ذخایر تن ماهیان اقیانوس هند ادامه خواهد داشت.
افزایش 20 درصدی صید تن ماهیان توسط صیادان ایرانی
وی همچنین با بیان اینکه تیم صیادی ایران با هدف صید تن ماهیان به تدریج از تاریخ پانزدهم شهریورماه رهسپار آبهای اقیانوس هند شده اند اظهار داشت: یک هزار نفر صیاد به صید تن ماهیان اشتغال دارند و از این میزان بیش از 80 درصد آنها از صیادان استان سیستان و بلوچستان و مابقی نیز صیادان استان هرمزگان هستند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران یادآور شد: سال گذشته در مجموع 214 تن، تن ماهی در اقیانوس هند توسط صیادان ایرانی صید شد.
به گفته وی، آمار صید امسال در مقایسه با سال گذشته از رشد 20 درصدی برخوردار است که دلیل آن نیز افزایش تعداد شناورها و دریاروی بوده است.
افزایش 4.2 درصدی دریاروی شناورهای صیادی تن ماهیان
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران اذعان داشت: امسال با کاهش ممنوعیت سفر صیادان، تعداد دریاروی ها نسبت به سال گذشته از رشد 4.2 درصدی برخوردار بوده است.
وی تاکید کرد: در این راستا با تجهیزات ایمنی که بر شناورها نصب کردیم این امکان فراهم شد که شناورهای صیادی بتوانند در فصل بادهای مونسون دریای روی داشته باشند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، هرساله مدتی صید تن ماهیان به دلیل وزش بادهای مونسون در آبهای عمان تعطیل می شود.
به گفته وی، وزش این بادها باعث تلاطم امواج شده و امکان دریاروی برای شناورهای صیادی را خواهد گرفت لذا صیادان با شروع فصل بادهای مونسون صید را تعطیل می کنند.
وی اذعان داشت: اما هم اکنون با نصب تجهیزات ایمن بر شناورها این امکان فراهم شده تا تعداد دریاروی ها افزایش برای شناورهای صید تن ماهیان افزایش یاید.
گلشنی تصریح کرد: مدیریت صحیح کشورهای بهره بردار از ذخایر تن ماهیان اقیانوس هند باعث شده تا شاهد کاهش ذخایر این گونه ماهیان نباشیم.
وی یادآور شد: هم اکنون 70 درصد مواد اولیه 120 کارخانه کنسروسازی تن ماهی کشور از ماهیان صید شده در اقیانوس هند تامین می شود.
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: هم اکنون 32 کشور جهان در آبهای اقیانوس هند به صورت سالانه به صید تن ماهیان مشغول هستند که ایران پس از کشور اندونزی دارای رتبه دوم جهان از نظر میزان صید تن ماهیان اقیانوس هند است.
به گفته گلشنی، سایر کشورهایی که به صیدتن ماهیان اشتغال دارند عمدتاً شامل کشورهای حاشیه اقیانوس هند، دریای عمان و خلیج فارس هستند.
برچسب ها: شیلات
ارسال نظرات
آخرین اخبار