به گزارش مانا به نقل روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان سیاوش رضوانی گفت: بزرگترین قرارداد بخش خصوصی مخازن و انبار سرپوشیده برای ذخیره سازی محصولات پتروشیمی به صورت B.O.T به مدت 20 سال که 4 سال شامل دوران ساخت و 16 سال برای بهره برداری، در زمینی به مساحت 20 هکتار برای ذخیره سازی 23 میلیون تن محصولات پتروشیمی با سرمایه گذاری 800 میلیارد تومان بین شرکت انبارها و پایانه های توسعه نگین مکران یکی از سه شرکت توسعه نگین مکران و اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان امضا شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این قرارداد در سطح سازمان بنادر و بنادر کشور بی نظیر است افزود: در حال حاضر تنها راه نجات اقتصادی کشور ورود بخش خصوصی به بنادر است و چابهار نیز تنها بندر اقیانوسی است که نه تنها بخشهای خصوصی داخلی، بلکه سرمایه گذاران خارجی به راحتی می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این طرح در راستای اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی را ایفا می کند و ما امیدواریم در 2 هفته آینده که زمین در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد عملیات بخش فنی و مهندسی طرح آغاز شود.
به گفته وی ، خوشبختانه طرح توسعه بندر شهید بهشتی 60درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ما امیدواریم در سال آینده کلیه تجهیزات بندری و سایر امکانات تخلیه و بارگیری و نیازهای سرمایه گذاران تامین شود.
رضوانی خاطر نشان کرد: ما طی برآورد اولیه ای که از میزان برق مصرفی در آینده برای پروژه ها داریم 35 مگابایت برق مورد نیاز است و در حدود یک سال گذشته مذاکره با بخشهای وزارت نیرو در حال انجام است و امیدواریم در چند ماه آینده نتیجه خوبی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت انبارها و پایانه های توسعه نگین مکران نیز در آیین امضای این قرارداد گفت: امیدواریم با اجرای این پروژه بتوانیم گام کوچکی در توسعه منطقه و کشور خود برداریم.
محمدرضا شاهرخی با ارائه گزارشی از فعالیتهای شرکت افزود : شرکت انبارها و پایانه های توسعه نگین مکران وابسته به شرکت پتروشیمی مکران به عنوان یکی از سه شرکت زیر مجموعه توسعه نگین مکران وظیفه انتقال ، ذخیره سازی و صادرات محصولات تولید شده در مجتمع پتروشیمی مکران واقع در منطقه آزاد چابهار را بر عهده دارد و در این راستا انعقاد قرارداد زمین به مساحت 20 هکتار جهت احداث مخازن ذخیره سازی محصولات مایع ، انبارهای محصولات جامد و صادرات محصولات در بندر شهید بهشتی منعقد شد.
وی تصریح کرد : این پروژه که در بندر شهید بهشتی اجرا می شود با حجم 23 میلیون تن صادرات تقریباً یک سوم تولیدات پتروشیمی کل کشور که قدمت 40 ساله دارد را در بر می گیرد.
وی اظهار کرد: تعداد مخازنی که در سایت بندر شهید بهشتی باید ایجاد شود 29 مخزن با ظرفیت 780 هزار متر مکعب ذخیره سازی فرآورده های پتروشیمی خواهد بود.
شاهرخی تصریح کرد: کل هزینه پروژه از طریق بخش خصوصی تامین می شود ودر دولت هیچ ردیف بودجه ای ندارد و از طرفی مباحث محیط زیست این پروژه چه در بخش شهرک پتروشیمی منطقه آزاد و چه در بخش بندر با تهیه گزارشات به وسیله مشاوران دانشگاه تهران و استانداردهای تهیه شده با نظارت سازمان محیط زیست کشور همراه و در حال حاضر هم چند دور مذاکرات انجام شده است.