محسنعلی گلشنی به مانا گفت: یکی از مهمترین نیازهای صیادی در آبهای دور وجود شناورهای پشتیبان است تا در موقع لزوم بتوانند به شناورهای صیادی فعال در اقیانوس خدمات رسانی کنند.
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی سازمان شیلات ایران موفق به جذب 200 میلیارد ریال اعتبار برای خرید دو فروند شناور پشتیبان صیادی شده ایم.
به گفته وی، مبلغ مورد نیاز برای خرید شناورهای پشتیبان از طرح توسعه مکران و از محل اعتبارات سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تامین شده است.
گلشنی تاکید کرد: این شناورهای پشتیبان به شناورهای صیادی که در فواصل دورتر از هزار مایلی از ساحل به صیادی فعالیت دارند، خدمات ارائه خواهد داد.
وی اذعان داشت: با این اقدام دیگر لازم نیست شناورهای صیادی برای تامین مواد غذایی و همچنین سوخت به ساحل بازگردنند بلکه شناورهای پشتیبان خواسته های آنها را تامین خواهند کرد.
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: همچنین شناورهای پشتیبان ،ماهیان صید شده توسط شناورها را به ساحل انتقال دهند.
وی گفت: به این ترتیب صیادان می توانند بدون اتلاف وقت به صیادی بپردازند و در نهایت میزان صید توسط آنها افزایش یابد.
گلشنی با اشاره به اینکه این شناورهای پشتیبان به زودی خریداری خواهند شد،تصریح کرد: بدون شک بهره برداری از این شناورها بسیار مورد استقبال صیادان قرار خواهد گرفت و رضایت آنها را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم شرایطی فراهم شود تا بتوانیم نسبت به خرید شناورهای پشتیبان بیشتری اقدام کنیم.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران هم اکنون توجه به صیادی در آبهای دور بسیار مورد توجه قرار گرفته است که امیدواریم با برنامه ریزیهای در حال انجام بتوانیم در راستای توسعه هر چه بیشتر این امر موفق عمل کنیم.
وی به صید تن ماهیان در اقیانوس هند اشاره کرد و گفت: هم اکنون افزایش صید این گونه ماهیان به یکی از مهمترین اهداف سازمان شیلات تبدیل شده است که امید می رود شاهد تحقق این امر مهم باشیم.
گلشنی تاکید کرد: توسعه صیادی در آبهای دور نیازمند همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز هست تا صیادان با اطمینان خاطربیشتری به صیادی اقدام کنند.
بندر صیادی تیس احداث می شود
وی در ادامه سخنان خود به ساخت بندر صیادی تیس با مشارکت منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شغل اصلی بومیان این روستا صیادی است اما متاسفانه این بندر فاقد تجهیزات لازم جهت صیادی است.
وی با تاکید بر اینکه ساخت بندر صیادی در این روستا یکی از ضروریات محسوب می شود، اذعان داشت: به زودی عملیات مطالعاتی احداث این بندر صیادی بر اساس تفاهم منعقد شده با منطقه آزاد چابهار توسط این منطقه آزاد آغاز خواهد شد.
مدیر کل دفتر بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: پس از اتمام مطالعات، عملیات احداث بندر صیادی تیس بلافاصله آغاز خواهد شد و امید می رود ظرف دو سال آینده شاهد بهره برداری از این بندر صیادی در ساحل دریای عمان باشیم.
به گفته گلشنی با ساخت این بندر صیادی، ضمن ایجاد اشتغالزایی ظرفیت صید در استان سیستان و بلوچستان نیز افزایش خواهد یافت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران تاکید کرد: هم اکنون عملیات ساخت بندر صیادی زرآباد به عنوان یکی از مهمترین بنادر صیادی کشور به اتمام رسیده است.
وی گفت: عملیات ساخت بندر صیادی پژم نیز به زودی به اتمام خواهد رسید و مدیریت و بهره برداری آن همچون سایر بنادر صیادی استان به بخش خصوصی واگذار می شود.
مدیر کل اداره شیلات استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: هم اکنون صیادان استان در بنادر صیادی هفت تیر، رمین، پسابندر، زرآباد، پزم،تنگ ، کنارک و بریس فعالیت دارند.