
علی اکبر پاسندی در گفتگو با خبرنگا مانا خاطرنشان کرد: در سال جاری 25 میلیون قطعه بچه ماهی کلمه در استخرهای پرورش مرکز کلمه سیجوال و مرکز سد وشمگیر تولید شده است.
وی گفت: در سال گذشته تعداد 14 میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی کلمه از دو مرکز تولید شده بود و امسال تعداد 25 میلیون قطعه تولید شده است.
پاسندی با اشاره به اینکه این تولید نسبت به سال قبل با 68 درصد افزایش همراه بوده است، تصریح کرد: رها سازی این گونه ماهی از ابتدای خرداد ماه سال جاری از مراکز به رودخانه های منتهی به دریا آغاز شده و عملیات رهاسازی تا پایان تیرماه ادامه دارد.
این مقام مسئول در استان گلستان اظهار داشت: گونه کلمه به صورت نیمه طبیعی تولید می شود به طوری که اوایل بهمن ماه مولدین از دریا به مرکز سیجوال انتقال یافته و حدود سه ماه طول می کشد تا لارو به وزن یک گرم برسد.
به گفته وی، با نظارت واحد تحقیقات و اتحادیه صیادان استان بچه ماهیان در رودخانه های قره سو و گرگانرود رها سازی می شود و امسال با مشارکت اتحادیه صیادی نسبت به تامین مولد اقدام شده و حدود پنج هزار قطعه مولد از دریا صید و به مرکز کلمه انتقال و عملیات تکثیر ماهی در کلمه انجام گرفته است.
پاسندی یادآور شد: گونه های کپور و کلمه از گونه های نادر دریای خزر است که تنها در استان گلستان تکثیر و تولید می شود.
به گفته وی، گلستان تنها استانی است که تکثیر بچه ماهیان کپور و کلمه را در کشور انجام می دهد و شیلات استان تلاش می کند ظرفیت تولید گونه های بومی استان را به حداکثر برساند.
مدیر اداره کل شیلات گلستان با اشاره به ظرفیت های تولید استان گفت: با تخصیص اعتبارات لازم از سوی سازمان شیلات ایران می توان تولید بچه ماهیان استخوانی را به 150 میلیون قطعه در سال افزایش داده و از تمامی ظرفیت های بالقوه استان در این زمینه استفاده کرد.
پاسندی افزود: از سال 76 تاکنون حدود یک میلیارد بچه ماهی تولید و وارد دریا شده است که این بچه ماهیان نه تنها در سبد صیادان دریای خزر قرار گرفته است، بلکه در سفره غذائی ماهیان خاویاری نیز قرار می گیرد.
وی افزود: شیلات گلستان با هدف حمایت از صیادان و تثبیت شغل صیادی، بازسازی ذخایر دریایی را در دستور کار خود قرار داده است.