به گزارش مانا به نقل از فارس، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظهر امروز در نشست شورای اداری شهرستان دیر در سالن جلسات فرمانداری اظهار داشت: جامعه ما در همه جا از جمله شهرها به تصمیمات مبتنی بر کارشناسی نیاز دارد و تصمیمات غیرکارشناسی به نتیجه عکس منجر میشود.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد افراد رشتههای فنی و حرفهای انتخاب میکنند و تنها ۲۰ درصد رشتههای ریاضی و علوم انسانی و تجربی میخوانند، گفت: ما فقط دانشگاهها را گسترش دادهایم و نیروهایی که تربیت میکنیم کمتر میتوانند وارد بخش صنعت شوند.
میدری با بیان اینکه در حوزه صنعت بیشتر به نیروی تکنسین نیاز داریم تا سایر نیروها، ادامه دارد: برای توانمندسازی نیروهای محلی در شهرهای مختلف با فنی و حرفهای کارهای انجام دادهایم و در جنوب استان بوشهر هم با مشارکت ۱۳ شرکت پتروشیمی کنسرسیومی برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز پتروشیمی تشکیل شد.
وی با بیان اینکه بخشنامه کردهایم که هر استخدامی در صنایع توسط آزمون انجام شود، گفت: اگر استخدامی در شرکتها براساس آزمون باشد، میتوان به نیروهای بومی سهمیه اختصاص داد اما اگر استخدامها موردی باشد بیعدالتی شغلی میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طبق آمارهایی که برآورد کردهایم در بیشتر شرکتهای منطقه پارس جنوبی قانون جذب ۵۰ درصد نیروی بومی رعایت شده است البته باید بررسی شود چند درصد از این بومیها خود ساکنین این منطقه هستند.
وی با اشاره به حضور نیروهای کار از سایر استانها در پارس جنوبی گفت: طرح اقماری به این شکل که فرد ۱۵ روز کار کند و ۱۵ روز مرخصی برود باعث میشود نیروها در منطقه ساکن نباشند و مشکلاتی ایجاد شود و اکنون کنگان در کشور بیشترین نسبت مرد به زن را دارد.
وزیر کار با بیان اینکه سعی کردیم در جابهجایی هیئت مدیره شرکتها از بومیان و ساکنان همان مناطق استفاده شود، گفت: ظرفیت نیروهای انسانی بومی خوبی برای پستهای مدیریتی در استان بوشهر وجود دارد.
میدری با بیان اینکه استفاده از نیروهای انسانی بومی در سایر حوزهها هم تحول ایجاد می کند، یادآور شد: گلایه عدم استفاده از افراد بومی استان بوشهر در صنایع پارس جنوبی گلایه به حقی است که راهکار آن استخدام از طریق آزمون و تقویت پیمانکارهای محلی است.
وی تصریح کرد: بخشنامه کردهایم که همه حسابهای بانکی شرکتهای مستقر در استانها به ویژه خوزستان و بوشهر به خود آن استان منتقل شود چرا که مالیاتی که این شرکتها پرداخت میکنند در قالب ارزش افزوده به شهرداری های تهران می رود، حتی کارت بازرگانی هایشان هم در تهران میگیرند که این موضوع را بهصورت ویژه پیگیری میکنیم تا عدالت منطقهای و رونق اقتصادی ایجاد شود.
میدری با اشاره به مشکلات و مطالبات مطرح شده درباره شهرستان دیر تاکید کرد: در حوزه بهداشت، ارائه درمان خوب هر جایی در اولین قدم به حضور پزشک نیاز دارد. در شهرستان دیر پزشک عمومی شبانهروزی درمانگاهی که اورژانس و سیستم ارجاع داشته باشد نیست.
وی ادامه داد: در خیلی از شهرها تامین اجتماعی ساختمان و تجهیزات دارد ولی پزشک ندارد بنابراین تا هماهنگی با وزارت بهداشت نباشد نمیتوان گفت چه کاری امکانپذیر است. چون نیروی انسانی را باید از وزارت بهداشت گرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اولین قدم برای بهبود وضعیت آب، بهبود شبکه آبرسانی است، تصریح کرد: اینکه منازل سه هزار خانواده در دیر سند ندارد از اموری است که مردم را ناامید میکند که برای حل این معضل پیگیری خواهیم کرد.
وی درباره وضعیت پروژه پارس شمالی گفت: درباره پارس شمالی سالها بحث شده اما این موضوع به تغییر دولتها و کمبود بودجه و مسائل بین الملل پیوند خورده است البته با توجه به کمبود و ناترازی گاز در کشور راه اندازی این میدان گازی ضرورت دارد و نقش مهمی در جبران کسری و تامین گاز کشور دارد.
میدری یادآور شد: من متعلق به همین منطقه هستم و می توانیم کارها را پیگیری کنیم البته هر کدام از مشکلات پیگیری مستمر میخواهد.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات کشور این است که هر دستگاهی در هر شهرستان جداگانه تصمیم میگیرد و در یک حوزه خوب عمل میشود ولی در حوزه دیگر که نیاز ضروری است کمتر کار شده باشد مثلا در حوزه بنادر خوب گسترش بدهیم ولی در حوزه آب مشکلاتی داشته باشیم.
میدری درباره حوزه درمان شهرستان دیر گفت: در بحث تامین پزشک و کادر درمان باید کمیسیون مشترکی بین تامین اجتماعی و وزارت بهداشت تشکیل شود چرا که تصمیمات جداگانه فقط به اتلاف منابع منجر می شود.
وی با اشاره به نقش راهبردی بندر دیر در اقتصاد دریامحور به ویژه در بحث صادرات به قطر بیان کرد: قطریها هم قدر دیر را میدانند و به دنبال ایجاد تونل زیردریایی از این کشور تا بندر دیر هستند.