به گزارش خبرنگار مانا، علی دارابی در نشست خبری که ظهر امروز در محل وزات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار مانا در خصوص وضعیت پایگاههای میراث فرهنگی خلیج فارس و مکران گفت: موضوع میراث فرهنگی در نوار ساحلی خلیج فارس، جزایر و سواحل مکران از اهمیت ویژهای برخوردار است و در همین راستا اخیراً جلسهای در چابهار جهت شناسایی آثار تاریخی و انجام کاوشهای باستان شناسی در این مناطق برگزار شد.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، ادامه داد: بر اساس مطالبات استانهای جنوبی همچون سایر مناطق کشور، سرفصلهای کاوشهای باستان شناسی در جزایر و نوار ساحلی جنوبی کشور نیز تعریف شده است که امیدواریم به زودی شاهد اجرایی شدن آنها باشیم.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تاکید کرد: حفاظت از آثار تاریخی، شناسایی و ثبت ملی آثار و محوطههای تاریخی در سواحل جنوبی از هندیجان تا چابهار در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در دهه فجر ۵۵ پروژه در ۱۵ استان در حوزه مرمت بنای تاریخی با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد، گفت: بهمناسبت دهه فجر برنامههایی همچون برپایی ۶۹ نمایشگاه، افتتاح و بازگشایی موزه، ۲۸ همایش تخصصی، ۱۵ کارگاه آموزشی و ۱۷ رونمایی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: آییننامه نظام فنی بناهای تاریخی را به تصویب دولت رساندیم و در شورای عالی معماری و شهرسازی بحث بافتهای تاریخی و تعیین شهردار را مطرح کردیم که این موضوع میتواند به حفاظت از این بافتها کمک کند.
دارابی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه که اجرای آن جزو سیاستهای دولت قرار دارد، در حوزه میراثفرهنگی برنامهریزی کردیم و بر این اساس باید تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد موزهها از ۸۴۷ به یکهزار موزه برسد؛ هماکنون ۲۶ موزه در حال ساخت قرار دارد که از این تعداد، ۱۲ موزه منطقهای و ۱۴ موزه استانی است.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور از آمادهسازی مقدمات سند ملی میراثفرهنگی خبر داد و افزود: کارهای مقدماتی مربوط به سند ملی میراثفرهنگی انجام شده و بزودی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار میگیرد و برای نخستینبار این سند به عنوان راهنمای عمل دستگاههای مختلف تبدیل میشود. همچنین سند ملی موزهداری در دستور کارمان قرار دارد.
دارابی در ادامه گفتههای خود تصریح کرد: در حال حاضر ستاد نوروزگاهها تشکیل شده و برنامههای گستردهای برای آن تدارک دیدیم و با توجه به تقارن ماه رمضان و نوروز برنامهها در سطح کشور اجرا میشود.
وی به استفاده از ظرفیت انجمن خیرین اشاره کرد و افزود: در ۳۱ استان کشور انجمن خیرین میراثفرهنگی تشکیل شده است و دارای برنامه هستند. نیاز است توجه خیرین، نیکوکاران و دستگاههایی که مسئولیت اجتماعی دارند نسبت به حوزه میراث تقویت شوند.
معاون میراثفرهنگی کشور برای حفاظت از پایگاههای ثبت جهانی به استفاده از ظرفیت هیئت امنا، تشکیل تعاونی و مشارکت سایر دستگاهها اشاره کرد و افزود: کارگروهی برای بررسی ظرفیتهای ممکن تشکیل شده است که چهار اقدام ساماندهی نیروی انسانی، حقوق و دستمزد و احراز صلاحیتها را برای پایگاهها انجام دهیم.
وی با اشاره به تلاقی ماه رمضان و نوروز از برنامهریزی برای برگزاری برنامههای افطار تا سحر در بناها، پایگاهها و موزهها خبر داد که به زودی فهرست برنامهها اعلام خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی کشور درباره استرداد آثار تاریخی به کشورمان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۸ هزار اثر تاریخی به کشور استرداد شد و بیش از ۹ پرونده استرداد نیز در دستور کارمان قرار دارد.