دکتر ناصر کرمی راد در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: از ابتدای سال جاری، ۳۸۹ میلیون قطعه ماهی شامل ماهیان استخونی و ماهیان خاویاری به دریای خزر با هدف بازسازی این گونه ماهیان رهاسازی شده است.
مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران، ادامه داد: با توجه به اینکه هدف گذاری انجام شده جهت رهاسازی ماهیان دریای خزر در مجموع سال ۱۴۰۳، ۲۶۳ میلیون قطعه بوده است، آمارها نشان میدهد که تاکنون در مقایسه با اهداف تعین شده، شاهد تحقق ۱۴۸ درصدی تکثیر و رهاسازی ماهیان دریای خزر بودهایم که بدون شک تا پایان سال این رقم افزایش بیشتری خواهد یافت.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال از طریق تکثیر نیمه طبیعی ۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ماهی سفید با کمک جامعه بهره بردار تکثیر و رهاسازی شده است، ادامه داد: این رقم شامل تکثیر نیمه طبیعی ۳۰ میلیون قطعه در استان مازندران، ۲۰ میلیون قطعه در استان گیلان و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در استان گلستان است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات، خاطرنشان ساخت: با احتساب مجموع تکثیر و رهاسازی به صورت طبیعی و نیمه طبیعی از ابتدای امسال حدود ۵۰۸ میلیون قطعه انواع آبزیان تکثیر و در آبهای کشور رهاسازی شده است که این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران، بیان داشت: هدف بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر در آبهای تحت حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۳، رهاسازی سه میلیون قطعه خاویار تعیین شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به عملکرد بخش بازسازی ذخایر آبزیان امسال شاهد رشد قابل توجه در این حوزه بودیم به گونهای که طی شش ماهه نخست امسال، ۷۷ درصد اهداف تعیین شده در بازسای ذخایر ماهیان خاویاری با تکثیر دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه ماهی خاویاری تحقق یافته است.
دکتر کرمی راد با اشاره به اینکه بازسازی ذخایر یک فعالیت حاکمیتی سازمان شیلات ایران، محسوب میشود که به صورت ملی مدیریت میشود، اذعان داشت: تعداد مراکز بازسازی ذخایر فعال در کشور توسط بخش دولتی مدیریت میشوند.
وی تاکید کرد: سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در استان گیلان، دو مرکز بازسازی در استان مازندران، سه مرکز بازسازی ذخایر در استان گلستان، یک مرکز بازسازی ذخایر در حاشیه سد ارس، دو مرکز بازسازی ذخایر در خوزستان، در سیستان و بلوچستان یک مرکز و یک مرکز شهید کلاهی جهت بازسازی ذخایر خلیج فارس فعالیت میکنند.