۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷

ارائه اقدامات حفاظت از فوک خزری در بازه زمانی ۵ ساله

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری با همکاری دانشگاه تربیت مدرس و مرکز حفاظت از فوک خزری در سال گذشته، گفت: هدف کلی این طرح، تدوین برنامه‌ای مدیریتی در راستای حمایت از جمعیت فعلی گونه‌ فوک خزری است.
کد خبر: ۱۰۱۳۵۴

ارائه اقدامات حفاظت از فوک خزری در بازه زمانی ۵ ساله

 

محمد طالبی متین در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری با همکاری دانشگاه تربیت مدرس و مرکز حفاظت از فوک خزری در سال گذشته، گفت: هدف کلی این طرح، تدوین برنامه‌ای مدیریتی در راستای حمایت از جمعیت فعلی گونه فوک خزری است.
مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: شناسایی مشکلات و تهدید‌های فوک خزری در قالب برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری اجرایی خواهد شد که نقش مهمی در حفاظت بیش از پیش از تنها پستاندار دریای خزر خواهد شد.
به گفته وی، ارائه اقدامات اولویت دار دستگاه‌های اجرایی ذی نفع برای بازه زمانی ۵ ساله بر اساس تهدید‌های شناسایی شده و انجام عملیات امداد و نجات فوک‌های خزری آسیب دیده از دیگر برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست جهت حفاظت از فوک خزری است.
طالبی متین، اذعان داشت: با ابلاغ برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری در همان سال به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های شمالی، اجرای آن در دستور کار قرار گرفت تا حفاظت از این گونه با ارزش، اندمیک و در معرض خطر انقراض دریای خزر در رأس امور فعالیت‌های ادارات محیط زیست دریایی استان‌ها قرار گیرد.
فوک خزری گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای مازندران و رودخانه‌های منتهی به آن مانند ولگا و اورال زندگی می‌کند. این‌گونه تنها پستاندار دریای مازندران به‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بین‌المللی است. فوک کاسپین به‌طور میانگین یک و نیم متر طول و ۸۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فوک به‌شمار می‌رود. ساحل‌نشینان شمال به این جانور سگ آبی می‌گویند. این گونه فوک در میان هزار نوع جاندار دریای مازندران تنها پستاندار این دریاچه به‌شمار می‌آید.
 

ارسال نظرات
آخرین اخبار