به گزارش خبرنگار مانا، بارشهای پاییزی چند روز اخیر در مناطق بالادست و افزایش دبی رودخانه کارون، سبب کاهش آلودگیها و شوری آب آن شده است.
همزمان با بارشهای مؤثر پاییزی و سردی هوا، هزاران پرنده مهاجر در سواحل رودخانه کارون فرود آمدند و مناظر بیبدیلی را خلق کردند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بارشهای خوب چند روز اخیر ضمن آنکه بخشی مهمی از ذخایر آب سدهای مسیر رودخانه کارون را پر کرد، سبب افزایش روان آب شده است.
دکترعباس صدریانفر افزود: هم اکنون دبی کارون در مقطع اهواز به ۸۰۰ متر مکعب در ثانیه رسیده است.
وی گفت: خوشبختانه وضعیت رودخانه کارون در سالهای اخیر به دلایل متعدد زیست محیطی و کاهش حجم بارشها، مناسب نبوده و دوستداران محیط زیست نگرانیهای زیادی داشتند.
صدریان فربا بیان اینکه لایروبی رودخانه کارون در چند مقطع توسط سازمان آب و برق در حال انجام است افزود: لایروبی کارون با تامین اعتبار تداوم خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه افزود: در سالهای اخیر اقدامات زیادی برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه کارون انجام شده است.
رودخانه کارون از زردکوه بختیاری سرچشمه میگیرد و پس از عبور از مناطق مرکزی خوزستان و مشروب نمودن اراضی کشاورزی و تامین آب بیش از دو میلیون نفر از ساکنان پیرامونی، در خرمشهر به اروندرود ملحق و از آنجا راهی خلیج فارس میشود.
کاهش عمق، رسوب گذاری، ورود پسابهای کشاورزی، صنعتی و خانگی، شوری آب و تعدی به حریم و بستر مهمترین چالشهای زیستمحیطی رودخانه کارون هستند.
با این وجود کارون هنوز پرآبترین رودخانه کشور است.