رضا عباسپور نادری در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: آمارهای اخذ شده از شرکتهای تعاونی صید پره در استانهای شمالی کشور نشان میدهد که صید ماهیان استخوانی دریای خزر از ابتدای فصل صید در مهر ماه تا کنون به ۴۳۸ تُن رسیده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، گفت: با توجه به اینکه سال گذشته در همین مدت ۵۵۹ تُن انواع ماهیان استخوانی صید شده بود، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۲۲ درصدی را نشان میدهد.
به گفته وی بر اساس آمار اخذ شده در این مدت استان گیلان با کاهش ۶۱ درصدی صید، استان مازندران با رشد ۴ درصدی و استان گلستان با کاهش ۷۹ درصدی صید ماهیان استخوانی مواجه بوده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، متوسط صید در هر پره کشی را ۱۰۰ تُن و سرانه صید هر شرکت را حدود ۴ تُن اعلام کرد.
به گفته نادری، مهمترین گونههای صید ماهیان استخوانی دریای خزر به ماهی سفید، کفال و کپور اختصاص دارد که صید آنها توسط تعاونیهای پره استانهای گلستان، مازندران و گیلان هرساله به مدت حدود ۶ ماه انجام میشود.
وی یادآور شد: بر اساس آمارهای اخذ شده صید ماهی سفید امسال با کاهش ۳۳ درصدی، صید کفال با کاهش ۳۳ درصدی و صید کپورماهیان با رشد ۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، تصریح کرد: صید ماهیان استخوانی دریای خزر توسط تعاونیهای پره استانهای گلستان، مازندران و گیلان هر ساله به مدت حدود شش ماه انجام میشود که معمولاًّ پس از ارزیابی گزارشهای گشتهای تحقیقاتی و بررسی وضعیت ذخایر از اواسط مهرماه آغاز و تا اواسط فرودین ماه سال بعد ادامه دارد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در ادامه گفتههای خود یادآور شد: ۱۳۶ هزار نفر صیاد در شمال و جنوب کشور به حرفه صیادی اشتغال دارند که حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در شمال کشور و در کرانههای دریای خزر و مابقی نیز یعنی حدود ۱۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سواحل خلیج فارس و دریای عمان فعال هستند.