به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، احسان کامرانی در نشست نخبگان شیلاتی با موضع جایگاه دریابست در مدیریت ماهیگیری که باحضور مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و مدیرکل شیلات هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت دریابست برای حفظ و پایداری ذخایر آبزیان امری مهم و ضروری است.
وی دریابست را رویکردی اثرگذار، تخصصی، لازم و موفق در مدیریت بهتر ذخایر آبزیان عنوان کرد و افزود: اجرای صحیح و به موقع این طرح ضروری است.
کامرانی دریابست را ضرورتی برای احیای همه ذخایر آبزیان خلیج فارس خواند و گفت: کاهش منابع آبزیان خلیج فارس در دهههای اخیر به دلیل افزایش آلودگیهای دریا، تخریب زیستگاهها و بویژه برداشت و صید بی رویه باعث میشود تا برای احیای این منابع، طرحهای مانند«دریابست» در دستور کار جدی قرار بگیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان همچنین اضافه کرد: اجری قانونمند طرحهای حفاظت از ذخایر آبزیان و خصوصا دریابست، به عنوان یکی از اساسیترین محورهای حفظ ذخایر آبزیان است.
این مقام مسئول گفت: بدون شک هماهنگی و همراهی همه دستگاه های اجرایی و مسئولین ذی ربط در کنار بهره برداران اصلی این طرح یعنی صیادان، لازمه اجرای این طرح است.
مدیرکل امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران نیز در این نشست گفت: کاهش فشار صید و جلوگیری از فعالیت صید غیرمجاز، اجرای عدالت برای سهمدهی به صیادان قانونی، ایجاد شرایط آرامش در صیدگاهها، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح، ترمیم ذخایر و فرصتی برای احیای نسل انواع آبزیان از مهمترین مزایا و اهداف اجرای این طرح است.
رضا عباسپور نادری دریابست به روش ممنوعیت های موقت، دریابست به روش منطقه و ناحیه و دریابست بر اساس گونه آبزی را از انواع دریابستهای اجرا شده خواند و تصریح کرد: خوشبختانه استان هرمزگان همواره در این مسیر موفق عمل کرده است.