به گزارش خبرنگار مانا، امروز در قالب مراسمی ویژه ۷۰ جلد کتاب محیطزیستی در حوزههای مختلف به همت معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رونمایی شد.
کتاب محیط زیستی " شهر ساحلی پایدار" نیز به عنوان یکی از مهمترین کتابهایی بود که رونمایی شد. همچنین کتابهای دانش بومی ۳۱ استان کشور در زمینه محیط زیست رونمایی شد.
علی سلاجقه در مراسم رونمایی از ۷۰ عنوان کتاب محیط زیستی، اظهار داشت: براساس اصل پنجاه قانون اساسی بحث مشارکت مردم در حفظ محیط زیست در دولت با جدیت دنبال و در مدت سه سال فعالیت دولت سیزدهم گامهای بزرگی در این راستا برداشته شد.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، امروزه شاهد توسعه و رشد روز افزون فنّاوری و ارتباطات هستیم، اما هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد آن چیزی که برای همیشه ماندگار میماند کتاب است بنابراین یکی از اساسیترین برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست تولید کتاب در زمینه محیط زیست بود که امروز شاهد رونمایی از ۷۰ عنوان آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست یک مقوله فرامرزی است، تصریح کرد: در قالب طرح پرچم ۳۱ کلید واژه محیط زیستی را مطرح کردیم و بر این اساس هر استان با توجه به ویژگی خاص خودش باید بر روی یک کلیدواژه کار کند، این اتفاق افتاد و هر استان متولی یک موضوع محیط زیستی شد و ۳۱ کلیدواژه محیط زیستی به ۳۱ کتاب تبدیل شد.
سلاجقه در ادامه به پسماندهای به جا مانده از پیاده روی اربعین اشاره کرد و گفت: در این مدت میزان پسماند و پساب بسیار زیاد میشود در این راستا کتاب مدیریت اربعین به چاپ رسید علاوه بر این با کشور عراق مذاکره کردیم و ستاد اربعین تشکیل شد، با توجه به این مسأله فرهنگ سازی خوبی در این راستا صورت گرفت و، چون همزمان حدود ۲۰ میلیون نفر راهپیمایی میکنند میتوان آموزش محیط زیستی را مطرح کرد و حتی میتواند الگویی جهانی شود.
نورالله مرادی، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم گفت: برای اینکه سیاستهای دولت مردمی محقق شود برنامههای ویژهای در این راستا در سازمان محیط زیست طراحی شد که یکی از آنها بحث گردآوری دانش بومی است.
وی افزود: در این خصوص هر استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی متولی یک موضوع محیط زیستی شد به عنوان مثال استان مرکزی کشاورزی پایدار، قزوین هنر و محیط زیست، کرمان معدن و محیط زیست، سیستان و بلوچستان تغییر اقلیم، هرمزگان شهر ساحلی و کرمانشاه استفاده از ظرفیت عشایر مد نظر قرار گرفتند.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما قبل از این دولت اطلاعات بسیار اندکی در زمینه دانش بومی در سازمان محیط زیست داشتیم و برای گردآوری این اطلاعات سعی کردیم یک برنامه ریزی ویژهای داشته باشیم.
مرادی گفت: اولین همایش دانش بومی کشور سال ۱۴۰۳ در چهارمحالوبختیاری برگزار شد و محصول آن چاپ ۷ جلد کتاب است که امروز رونمایی شد، همچنین کتاب دانش بومی هر استان هم رونمایی میشود و هر استان پرچمدار یک موضوع محیط زیستی خواهد بود.
وی تاکید کرد: بعد از این به سمت تدوین اطلس دانش بومی کشور خواهیم رفت، بحث توسعه درونزا را به عنوان یک تئوری مهم مورد توجه قرار خواهیم داد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما معتقدیم بایستی با توجه به وضعیت بودجهای کشور مدیریت منابع مالی اگر به صورت ویژه انجام شود، میتواند کارهای بزرگی انجام داد و امروز همکاران ما با رصد دقیق ظرفیتهای استانی با ۳۱ موضوع را در نظر گرفته اند تا محتوای مناسب برای سراسر کشور تولید شود.
وی افزود: ما در شرایطی قرار داریم که همه آموزشهای مربوط به سازمان را معاونت آموزش میتواند عهده دار شود و در این راستا امروز شاهد رونمایی ۷۰ جلد کتاب هستیم و این یک کار تیمی است که به شکل اصولی و علمی انجام گرفته است.