به گزارش مانا، این تفاهمنامه همکاری بین «حجتالله عبدالملکی» مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «سیدحسین حسینی» معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران منعقد شد.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در این مراسم که با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی و جمعی از مسئولین سازمان شیلات برگزار شد، با بیان اینکه توسعه حوزه شیلات یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است، گفت: شیلات در مناطق آزاد از موضوعات حائز اهمیت محسوب میشود. در این خصوص مناطق آزاد چابهار، کیش، قشم، انزلی و اروند از ظرفیتهای شیلاتی خوبی برخوردار هستند و مناطق آزاد ماکو و ارس هم در بخش پرورش آبزیان در قفس فعالیت دارند.
حجتالله عبدالملکی ادامه داد: توجه به بخش شیلات هم به سلامت و امنیت غذایی کشور کمک میکند و هم از لحاظ اقتصادی سودآور است و در صورت صادرات ارزآوری برای کشور به همراه دارد.
عبدالملکی در ادامه به ۸۵۰ بسته سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و افزود: از این تعداد، بیش از ۱۵۰ بسته سرمایه گذاری به سرمایهگذاران واگذار شده که بخشی از این بستهها در حوزه شیلات و آبزیپروری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از سیاستهای ما برای حکمرانی شیلات، استفاده از مأموریتهای مشترک برای دستیابی به یک هدف واحد است، افزود: نگاه دولت مردمی سیزدهم، نگاه همافزایی و استفاده از تمام ظرفیتها برای کارهای مغفول مانده و تبدیل فرصتها و ظرفیتهای بالقوه است که به فعل رساندن آنها نیازمند تعامل بین سازمانهاست، حوزه شیلات هم به دلیل چندبخشی بودن، نیازمند این تعامل است.
سیدحسین حسینی افزود: مناطق آزاد یکی از ظرفیتهای بزرگ در بخش ساحلی کشور محسوب میشوند که در بحث اقتصاد دریا پایه موضوع مهمی است.
حسینی با بیان اینکه مناطق آزاد از چند منظر مهم هستند، ادامه داد: نقاطی از کشور که متولی آنها مناطق آزاد هستند به جهت وجود دریا و مکانهایی که قابلیت توسعه این حوزه را دارند قدرت مانور صنعت شیلات را افزایش میدهد که در نتیجه میتواند باعث افزایش تولید و صادرات در این مناطق باشد و دیگری ظرفیتهای گردشگری همچون همکاری در حوزه ماهی زینتی در مناطق آزاد است.