به گزارش مانا به نقل از ایرنا حجتالله عبدالملکی در پاسخ به این سوال که چه برنامه عملیاتی برای «مردمی کردن» و «جهانی کردن» مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارید، اظهار کرد: دو راهبرد شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی مردمی کردن و جهانی کردن این مناطق است.
وی ادامه داد: در راستای مردمی کردن مناطق آزاد ما سه برنامه خُردتر یا سه طرح را دنبال میکنیم که مسئله نخست آن گره گشایی از کار کار آفرینان و سرمایه گذاران به عنوان گروه اول که مخاطبان این مناطق است که ما موضوع بهبود و سهولت فضای کسب و کار را به طور جدی در این مناطق دنبال میکنیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد توضیح داد: یکی از کارهای که در همین زمینه انجام میدهیم بحث تولید شاخص سهولت کسب و کار این مناطق است که برای بهار امسال این شاخص تولید شده و به زودی منتشر خواهد شد و ما از مناطق آزاد خواستهایم که در همین راستا خودشان را در یک دوره میان مدتی به جرگه ۵۰ کشور برتر دنیا برسانند.
عبدالملکی اضافه کرد: کار دوم در همین زمینه تکمیل زیر ساختهای رفاهی و معیشتی برای مردم در این مناطق آزاد است که نمونه آن برگزاری نشست هم اندیشی رفع موانع تامین و توزیع آب شرب در جزیره قشم بود که روز گذشته (یکشنبه هشتم مردادماه) برگزار شد و ما در این مناطق موضوع تامین بهداشت، سلامت، آموزش و نظایر آن را دنبال میکنیم.
مشاور رئیس جمهور اظهار کرد: بحث سوم هم در راستای مردم کردن مناطق آزاد، ایجاد و امکان بهره مندی همه مردم ایران از این مناطق است که در این زمینه دو طرح را به صورت مشخص دنبال میکنیم که طرح اول توسعه گردشگری عمومی در مناطق آزاد است که امکان حضور اقشار متوسط و به پایین در مناطق آزاد را به عنوان گردشگر فراهم میکند، برنامه ریزیهای شده که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
وی بیان داشت: طرح دوم ما نیز توسعه صادرات سرزمین اصلی از طریق مناطق آزاد است که از این جهت مناطق آزاد به کسب و کارهای سرزمین اصلی کمک میکنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی افزود: در خصوص جهانی سازی مناطق آزاد نیز ما پنج سیاست را دنبال میکنیم که سیاست اول ما تکمیل زیر ساختهای نرم افزاری اقتصاد بین الملل از جمله بانک آبشور (بانکی که تمامی عملیات هایش اعم از سپرده گذاری و تسهیلات ارزی است)، بیمه بین الملل و بورس بین الملل است که الحمدالله مجوزهای موافقتهای اصولی آنها صادر شده و در حال مقدمات راه اندازی آنها هستیم.
وی اظهار داشت: سیاست دوم ما تکمیل زیر ساختهای سخت افزاری اقتصاد بین المللی مناطق آزاد است که بیشتر زیر ساختهای لجستیکی مثل بنادر، فرودگاه ها، خطوط ریلی، انبارها و نظایر آن هستند که در حال اجرای آنها هستیم.
عبدالملکی گفت: سیاست سوم ما بحث جذب سرمایه گذار خارجی است که تاکنون حدود ۱۰ میلیارد یورو طرح در قالب بحثهای سرمایه گذاری تعریف کرده ایم و در حال بازاریابی آنها در مجامع بین المللی هستیم.
وی اعلام کرد: سیاست چهارم ما ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر است که با ۲۱ کشور در حال مذاکره هستیم، با پنج کشور به اسناد رسیده ایم و با دو کشور در مرحله انتخاب نقطه و لوکیشن مشخص برای ایجاد منطقه آزاد مشترک هستیم.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست پنجم ما ایجاد الگوهای اقتصادی جهانی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد اسلامی است، افزود: در هر منطقه آزاد یک طرح مبتنی بر همین نگاه خواهیم داشت و در حال طراحی آنها هستیم و روی هم رفته این هشت سیاست برنامههای ما برای تحقق دو راهبرد «مردمی کردن» و «جهانی کردن» مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است.