۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹

کاهش میزان صید آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان

سرپرست معاونت صید و بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات ایران از کاهش میزان صید آبزیان در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان توسط صیادان استان‌های جنوبی کشور ناشی از ممنوعیت صید صنعتی و فانوس ماهیان خبر داد.
کد خبر: ۹۳۵۳۰

کاهش میزان صید آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان

سید مصطفی بهشتیان در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه قبل از اعلام ممنوعیت صید فانوس ماهیان و صید صنعتی در آب‌های جنوبی کشور در سال ۹۹ شاهد صید ۶۸۴ هزار تُن انواع آبزیان بودیم اظهار داشت:، اما هم اکنون این میزان کاهش یافته به گونه‌ای که آمار صید در سال ۱۴۰۰ به ۶۶۷ هزار تُن رسید.
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، عنوان کرد: این در حالی است که انتظار می‌رفت با توجه به افزایش تعداد شناور‌های صید صنعتی ویژه صید فانوس ماهیان، حداقل شاهد افزایش ۱۵ درصدی صید در سال گذشته باشیم.
به گفته بهشتیان با توجه به برنامه ریزی‌های کلان سازمان شیلات ایران در بحث افزایش صید فانوس ماهیان و نیز در راستای تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، قرار بود هر ساله با حمایت سازمان شیلات، تعداد شناور‌های صید فانوس ماهیان افزایش یابد تا در نهایت بعد از چند سال به رقم دلخواه در خصوص میزان صید فانوس ماهیان دست یابیم.
وی در ادامه گفته‌های خود اذعان داشت: با توجه به اینکه اعلام ممنوعیت صید فانوس ماهیان بعد از گذشت هشت ماه از فصل صید صورت گرفته بود، اما با این وجود کاهش صید در چهار ماهه باقی مانده سال بسیار محسوس بود.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران گفت: انتظار می‌رود امسال نیز در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش بیشتری در صنعت صید آبزیان خلیج فارس و دریای عمان باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد ماهیان صید شده در خلیج فارس و دریای عمان شامل انواع ماهیان غیر ماکول اعم از ماهی مرکب، یال اسبی و نیز فانوس ماهیان است، افزود: هر ساله بخش قابل توجهی از میزان صادرات را آبزیان کشور را به خود اختصاص می‌داد در نتیجه کاهش صید، کاهش میزان صادرات را نیز شاهد خواهیم بود.
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه فانوس ماهیان از گونه‌های میان‌زی دریای عمان محسوب می‌شوند، عنوان کرد: این ذخایر در اعماق بیش از ۲۰۰ متر و فاصله ۱۲ مایلی از ساحل زیست می‌کنند.
به گفته وی، فانوس ماهیان از جمله ذخایر ارزشمند دریای عمان هستند که به دلیل رشد سریع و عمر کوتاه کمتر از یک سال می‌توانند در توسعه بیش از پیش شیلات نقش مهمی ایفا کنند.
وی تاکید کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، میانگین حجم تودۀ زنده فانوس ماهیان دریای عمان دو میلیون و ۳۰۰ هزار تُن است که بر این اساس ظرفیت صید سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تُن از آن برای صیادان وجود دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار