به گزارش مانا، مجید علی نازی گفت: ایجاد کمیته ملی هیدروگرافی در سال ۸۴ توسط متخصصان، از اقداماتی بود که توسط سازمان بنادر انجام شده است. یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده تعامل بین سازمان بنادر و نقشه برداری کشور و ستاد کل نیروهای مسلح صورت گرفته که در همین راستا ۸۹ سلول مربوط با سواحل کشور و ۱۵ سلول مربوط به آب های شمالی کشور و بیش از ۴هزار کشتی از این سلول ها استفاده می کنند.
به گفته معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در سال ۹۱ در قالب قرارداد دو جانبه با یکی از شرکت های نروژی در این زمینه تهیه و تولید چارت های هیدروگرافی توانستیم از خروج ارز جلوگیری کنیم و ارزآوری ۳ میلیون دلاری در پی آن داشته باشیم.
او میگوید: ما باید تحریم ها را دور بزنیم و با تکيه بر دانش داخلی و نگاه به داخل در حوزه هیدروگرافی بتوانیم در سطح بین المللی تولیدات خود را در جهت ایمنی دریانوردی عرضه کنیم.
هیدروگرافی شاخهای از علوم کاربردی است که درباره اندازهگیری و توصیف عوارض فیزیکی دریاها و منابع آبی دیگر و مناطق ساحلی مجاور آنها و پدیده های مرتبط با دریا نظیر جزر و مد، جریانهای آبی، حفاظت از محیط زیست و… بحث میکند.
مهمترین و کاربردی ترین دستاورد عملیات هیدروگرافی در جهت حفظ ایمنی تردد شناورها در مناطق دریایی، تهیه نقشه های دریایی، اکتشاف معادن و منابع موجود در زیر آب، زمین شناسی بستر دریاها و مطالعه جنس رسوبات است.
۲۱ ژوئن روز جهانی هیدروگرافی است و امسال این روز با شعار نقش بارز هیدروگرافی در دهه اقیانوسهای سازمان ملل متحد در سازمان بنادر و دریانوردی گرامی داشته شد.