نورالله اسعدی در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: عملیات خارج سازی این مغروقهها که مربوط به جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران است به زودی شروع میشود.
وی گفت: با خارج سازی این مغروقهها، ضریب امنیت کشتیرانی در این آبراه استرتژیک افزایش مییابد.
اسعدی افزود: بعد از پایان جنگ تحمیلی تاکنون برای احیاء ظرفیت آبراهی و بالا بردن ضریب امنیت کشتیرانی ۱۸۶ فروند مغروقه از اروندرود و کارون خارجسازی شده است.
وی با بیان اینکه ۲۳ مغروقه در اروند رود باقیمانده است، گفت: هشت فروند از این مغروقهها در محدوده ایران و مابقی در محدوده کشور عراق است.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر افزود: خارجسازی بقیه مغروقهها نیز در دستور کار قرار دارد و با برگزاری مناقصه و انعقاد قرارداد، عملیات خارجسازی آنها انجام خواهد شد.
رژیم بعثی عراق در جریان تهاجم همه جانبه به خاک جمهوری اسلامی ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، دهها فروند شناور صیادی، باری و تجاری در حال تردد را در آبراه اروندرود غرق کرد.
حاکمیت مطلق بر اروندرود یکی از بهانههای واهی رژیم بعثی عراق در تهاجم به جمهوری اسلامی ایران بود.
نظامیان بعثی عراق پس از تصرف شهر بندری خرمشهر، همه تأسیسات و زیرساختهای بندری را نابود کردند و هزاران دستگاه خودرو در گمرک خرمشهر را به بصره انتقال دادند.
بازسازی این بندر راهبردی پس ازپذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد شروع شد. خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ در جریان عملیات غرورآفرین بیت المقدس آزاد و شکست سختی بر رژیم بعثی عراق وارد شد.