به گزارش خبرنگار مانا، فتحالله ابوعلی در اولین نشست ملی علمی - تخصصی نرسری میگوی وانامی در اهواز با بیان اینکه شیلات جزء ۱۰ محور اولویت دار توسعه استان است، افزود: راه اندازی پیوسته مزارع و مراکز تکثیر و پرورش در مجتمع چوئبده با شیب تند ناشی از انگیزه مضاعف و استقبال تولیدکنندگان است.
وی اظهار داشت: این مجتمع در تولید میگو در کشور پیشگام است و استفاده از تکنولوژی و دانش روز در صنعت میگو پروری برای حفظ جایگاه فعلی ضرورت دارد.
مدیر کل شیلات خوزستان دسترسی آسان به گمرکات، ناوگان ریلی، بندری و فرودگاه بینالمللی آبادان جهت صادرات محصولات تولیدی و همچنین مجاورت با منطقه آزاد تجاری اروند را از جمله ظرفیتهای مهم مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان برشمرد.
وی تعداد مرکز تکثیر میگو در این مجتمع را ۹ واحد و کارگاههای عمل آوری و بسته بندی آبزیان را ۱۳واحد عنوان کرد و ادامه داد: ظرفیت اشتغالزایی مستقیم در این مجتمع پنج هزار نفر است ضمن اینکه میزان تولید در این مجتمع طی سال گذشته ۲۲۷ تن بوده و سال جاری با رشد بیش از سه برابری به ۶۹۱ تن رسیده است و در سال آینده تولید یک هزار و ۵۰۰ تن میگو پیش بینی میشود.
ابوعلی در خصوص تعداد مزارع موجود در این مجتمع گفت: در سال 1371 این مجتمع با یک مزرعه راه اندازی شد و پس از فراز و نشیبهای زیاد طی سالهای متمادی، سال جاری به ۲۷ مزرعه فعال و با رشد دو برابری سطح زیرکشت نسبت به سال گذشته به ۳۳۰ هکتار رسیده است.
وی راه اندازی پیوسته مزارع و مراکز تکثیر و پرورش میگو با شیب تند را ناشی از استقبال و انگیزه مضاعف تولیدکنندگان به دلیل پیگیریهای صورت پذیرفته جهت رفع موانع تولید عنوان کرد و بیان داشت: پیشبینی میشود در سال آینده تعداد مزارع فعال در این مجتمع از ۲۷ به ۴۵ قطعه برسد.
ابوعلی مهمترین چالشها و مشکلات موجود در بخشی از این مجتمع را رکود و تعطیلی مراکز تکثیر، انباشتگی سود و جرایم بانکی مربوط به بدهیهای معوق واحدهای تولیدی غیرفعال، نبود تشکل منسجم بهره برداران و فرسودگی زیرساختها عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به چشم انداز رونق و توسعه صنعت میگو در خوزستان افزود: ترویج استفاده از آبهای نامتعارف در صنعت میگوپروری، در دستور کار است و به منظور توسعه صنعت میگو پروری در استان، ایجاد مجتمعهای شش هزار هکتاری بوطاهری و مجتمع ۳۹۵هکتاری میگوی بندرهندیجان تعریف شده است.