به گزارس مانا به نقل از تسنیم، عیسی کلانتری ظهر امروز در نخستین همایش ملی راهبردی سازگاری با کم آبی در مناطق خشک و نیمه خشک که در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، اظهار داشت: آب در کشور نیمه خشکی مانند ایران نخستین عنصر پایداری و توسعه زیست و محوریت برنامهریزی است.
وی با بیان اینکه ۶۰ سال پیش به دلیل اینکه تقاضا از عرضه کمتر بود مشکلات آبی در کشور وجود نداشت، افزود: با پیشرفت تکنولوژی و افزایش جمعیت، آب در دهههای ۴۰ و ۵۰ به عنوان یکی از فاکتورهای توسعه معرفی شد و از دهه ۶۰ به بعد به عنوان یکی از معضلات توسعه تلقی شد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه با افزایش جمعیت، بهبود وضعیت نسبی زندگی و افزایش مصرف امروز محدودیت آب را حس میکنیم، ادامه داد: سیاستهای آبی با توجه به محدودیتها درست حرکت نکرده است.
کلانتری تصریح کرد: در طول چندسال اخیر دولتها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در بخش آب سرمایهگذاری کردهاند، اما امروز وقتی از ابعاد مختلف نگاه میکنیم به نتایج مطلوب شامل پایداری و تجدید پذیری آب نرسیدهایم.
معاون رئیس جمهور با تأکید به اینکه آبهای ما در حال تبدیل شدن به آبهای تجدیدناپذیر است، اظهار کرد: در ۴۰ سال گذشته ۴۰ میلیارد متر مکعب از توان تجدیدپذیری آب در کشور کاسته شده و این رقم از ۱۳۰ میلیارد کتر مکعب امروز به ۹۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با تاکید به اینکه اگر سیاستهای آبی کشور اصلاح نشود در آینده نزدیک مشکلات زیادی پیش خواهد آمد گفت: با سیاستهای موجود آب شیرین برای نسل ۲۰ سال آینده وجود نخواهد داشت.
کلانتری با اشاره به پروژه انتقال آب از جنوب به شرق کشور خاطرنشان کرد: انتقال آب از دریای عمان به خراسان مشکل آب را حل نمیکند.
وی با بیان اینکه از قوانین و تصمیمات جزیرهای باید عبور کنیم، گفت: سالانه صدها روستا به دلیل مشکلات آبی در کشور خالی از سکنه میشوند. اگر سیاستهای جمعیتی منوط به تولید داخل باشد، آب باید در رأس امور باشد.